Now Reading
„Blusų festivalio“ svečiai paliko juokingai mažą kiekį šiukšlių (foto)

„Blusų festivalio“ svečiai paliko juokingai mažą kiekį šiukšlių (foto)

„Blusų festivalio“ svečiai paliko juokingai mažą kiekį šiukšlių (foto)

Laikas.lt

Saulėtą birželio 28 d. Karpiškių kaime, Varėnos rajone praūžė trečiasis „Blusų festivalis“. Sendaikčių, rankdarbių, ekologijos, muzikos, meno ir geros nuotaikos platforma po atviru dangumi sulaukė apie 2,5 tūkstančio lankytojų. Labiausiai organizatorius pradžiugino ženkliai sumažėjęs šiukšlių kiekis.

Festivalis svečius pasitiko neįprasta naujiena – kiekvienas, pirkęs maistą vienkartiniuose induose turėjo sumokėti simbolinį 1 lito mokestį. „Vienkartinių indų apmokestinimas buvo savotiška avantiūra, nežinojome, kaip žmonės į šį sumanymą sureaguos, tačiau idėja pasiteisino su kaupu. Pasak maisto prekeivių, apie trečdalis perkančiųjų turėjo savo indus, taigi daug rečiau keitėme šiukšlių maišus, o galutinis po festivalio likęs šiukšlių kiekis buvo juokingai mažas!”, – pasakojo festivalio organizatorė Rūta Zalieckienė.


Mr. M nuotr.

R. Zalieckienės teigimu, vežtis savus indus ir juos išsiplauti vietoje tiesiog privalo tapti naujuoju visų festivalių lankytojų įpročiu – taip žmonės prisidėtų prie aplinkosaugos, o organizatoriai sutaupytų laiko bei lėšų.

Nuo ankstyvo šeštadienio ryto obelų sode įsikūrė turgus, kuriame festivalio svečiai raškė širdžiai mielus daiktus bei natūralaus maisto gėrybes, dalyvavo įvairiuose kūrybiniuose užsiėmimuose – gamino marškinėlius, sapnų gaudykles, knygų skirtukus, piešė mandalas. Dvasiniai tobulėjimai būrėsi netoliese įsikūrusioje Ramybės pievoje, kurioje vyko paskaitos apie meditaciją, mitybą, jogą, vartotojiškumą.


Vaido Arvasevičiaus paskaita apie šeimos ekologiją (Gretos Kardi nuotr.)

Dieninę festivalio dalį spalvino harmoningos muzikos garsai, kuriuos skleidė Martin Wall ir Clotilde Rigaud, Živilė ir Andrius, Audrius Kliševičius, „Miglaukas“, Algis Fediajevas, „Jazz Perfume“. Vakarinėje dalyje pozityvumą transliavo „Kūjeliai“, „Such‘a‘Trip“, „Sen Svaja“, „Elle G“, ,,Tegu teka”, „Garbanotas Bosistas“ ir „Parranda Polar“.

„Blusų festivalį“ taip pat puošė įspūdingi aplinkos meno darbai, kuriuos pristatė menininkai Kristina Šaltytė, Greta Kardi, Lina Dovydėnaitė, Tomas Lučiūnas, Tatjana Symon, Laima Dagytė, Augustas Lopas. Prieš vidurnaktį ežere sužibo skulptorių Konstantino Navasaičio ir Marijaus Baukaus kinetinė deganti skulptūra ant vandens.


Kinetinė deganti skulptūra ant vandens (Justo Striogos nuotr.)

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Paklausta, ar „Blusų festivalis“ pateisino lūkesčius, R. Zalieckienė ateities renginių tobulėjimui paliko erdvės. „Mūsų lūkesčiai visuomet būna dideli ir galvojame, kad galime padaryti dar geriau. Šįmet tiek daug padarėme, bet jau turime dar daugiau planų kitiems metams“, – atskleidė organizatorė.

„Didžiausia padėka mums yra žmonių atsiliepimai, kurie šiemet – itin gražūs. Žmonės giria festivalį kaip jaukų, linksmą, kupiną puikios atmosferos, šiltos gyvos muzikos ir besišypsančių, draugiškų žmonių“, – pridūrė ji.

Daugiau nuotraukų iš festivalio – galerijoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top