Now Reading
Pasaulio lietuvius vienys sporto turnyrai ir pasaulio lietuvių bėgimas

Pasaulio lietuvius vienys sporto turnyrai ir pasaulio lietuvių bėgimas

Pasaulio lietuvius vienys sporto turnyrai ir pasaulio lietuvių bėgimas

Laikas.lt

Liepos 10-13 dienomis Visuomenės harmonizavimo parke vyksiančiame verslo, politikos, kultūros ir mokslo festivalyje tautiečus suburs ne tik aktualūs pranešimai, diskusijos, kontaktų užmezgimo veiklos, bet ir įvairios sporto varžybos. Po kiek daugiau nei dviejų savaičių prasidėsiančiame ir keturias dienas truksiančiame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime viso pasaulio lietuviai kviečiami dalyvauti krepšinio, futbolo, tinklinio turnyruose, pasaulio lietuvių bėgime.

Festivalio tinklapyje jau startavusioje registracijoje sporto aistruoliai kviečiami rinktis norimą sporto turnyrą ir registruoti savo suburtą komandą. Mini futbolo turnyre komandos susirungs dvejuose 10 min. trukmės kėliniuose. Komandoje galimas maksimalus 12 registruotų žaidėjų skaičius, žaidžiama 7 prieš 7 žaidėjus. 3×3 krepšinio turnyrui komandoje leidžiama registruotis iki penkių žaidėjų, rungtyniaujama trys prieš tris, rungtynių trukmė – 10 min. arba iki 15 taškų. 4×4 mišriu komandų tinklinio turnyre bus žaidžiama 4 prieš 4, kol komanda pelnys 15 taškų. Geriausiųjų laukia specialiai įsteigti prizai.

Šiemet antrą kartą vykstančiame festivalyje startuoja nauja rungtis – pasaulio lietuvių bėgimas. Iš anksto užsiregistravę dalyviai atsižvelgdami į savo fizinį pasiruošimą galės pasirinkti 2, 5 arba 10 kilometrų krosą Visuomenės harmonizavimo parko takais.

„Jaunimas yra viena pagrindinių sporto auditorijų. Sportas skatina pasididžiavimo savo tauta jausmą, o sportiniai žaidimai ir rungtys padeda bendrauti ir susipažinti“, – renginio pristatyme teigė garsi sportininkė ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Olimpinė šaudymo į skriejančius taikinius čempionė šiemet drauge su kitais žymiais Lietuvos sportininkais dalyvaus susitikimų sesijoje, kur susipažinti, pabendrauti ir užduoti į rūpimus klausimus galės visi norintys Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo lankytojai.

Dalyvauti festivalyje kviečia sportiškai nusiteikęs Lietuvos kino ir teatro aktorius Marius Repšys. Už Oskaro Koršunovo spektaklyje „Išvarymas“ sukurtą Vandalo vaidmenį Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotas aktorius Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime dalyvaus diskusijoje tolerancijos tema.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Festivalyje pranešimus skaitys ir diskusijose dalyvaus daugiau kaip 100 žinomų verslo, kultūros, politikos ir akademinio pasaulio atstovų. Tarp jų: „Bath“ universiteto Jungtinėje Karalystėje lektorius Ainius Lašas, „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis, Lietuvos ambasadorius JAV ir Meksikai Žygimantas Pavilionis, režisierius Oskaras Koršunovas, profesorius Arminas Ragauskas, Algirdas Kaušpėdas, Arnoldas Lukošius, Dalia Ibelhauptaitė ir kiti.

Lietuvos įmonės pasaulio lietuviams pristatys karjeros galimybes, vyks kūrybinės dirbtuvės, rodomas spektaklis, lietuviškas kinas. Vakarais scenoje pasirodymus kurs Jurga, Leon Somov ir Jazzu, „Golden Parazyth“, „Biplan“, „Liūdni Slibinai“, GJan, „Keymono“, „Beissoul & Einius“, „Saulės Kliošas“ ir kiti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top