Now Reading
Sekmadienio burtai virtuvėje: šalti bananiniai kąsneliai

Sekmadienio burtai virtuvėje: šalti bananiniai kąsneliai

Sekmadienio burtai virtuvėje: šalti bananiniai kąsneliai

Laikas.lt

Niujorke gyvenantys Cara ir Bobas 2010-aisiais nusprendė tapti veganais. Tais pačiais metais pora persikėlė gyventi kartu ir įsirengė tokią virtuvę, apie kokią ilgą laiką svajojo. Taip gimė jų tinklaraštis Hipsterfood.

Pasak jų, šį projektą paskatino noras įrodyti, kokia įvairi gali būti veganiška virtuvė ir kad tai nėra išlepusių, pasirodyti norinčių žmonių kaprizas. Pavadinimas tinklaraščiui buvo sugalvotas, nugirdus bare vieną vaikiną garsiai burnojant, kad veganai yra turtingi ir kvaili hipsteriai. 

Hipsterfood yra labiau Caros erdvė, kurioje ji save visapusiškai realizuoja – tiek gamindama, tiek fotografuodama. Bobo teigimu, jis Carai tik retkarčiais padeda. Tačiau faktas, kad šioje erdvėje atsispindi abiejų žmonių požiūris į juos supantį maistą.

Pora pripažįsta, kad jų tinklaraštis nėra tas, kuris į pirmą vietą iškelia sveiką maistą. Jie neslepia, kad dievina saldumynus. Taigi, šiandien mes ir nusirašėme vieno gaivaus, lengvai pagaminamo ir dieviškai skanaus deserto receptą. Kaip sako Clara: „Kai karštą dieną norisi kažko šalto ir saldaus.“

Reikės:

  • 1 mėgiamo šokolado;
  • 2 didelių bananų;
  • 1 indelio riešutų sviesto;
  • 1 šaukšto druskos;
  • 1 pakelio sūrių krekerių (jei norite, kad desertas tikrai būtų veganiškas, žiūrėkite, kad jų sudėtyje nebūtų kiaušinių);
  • 1 šaukšto kokosų aliejaus.

Ištirpinkite šokoladą, o bananą supjaustykite, kaip parodyta nuotraukoje. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo su šaukštu užpilkite po truputį šokolado. Ant kiekvienos šokoladinės dėmelės uždėkite po banano riekelę. Kai skarda paruošta, įdėkite ją valandai į šaldytuvą.

Sumaišykite riešutų sviestą su druska. Sustingusius kąsnelius perkelkite nuo kepimo popieriaus ant grotelių. Popierius turėtų likti po jomis. Tuomet ant kiekvieno kąsnelio dėkite po šaukštelį riešutų sviesto, ant viršaus sausainį, o tada pilkite likusį šokoladą. Prieš tai jį reikėtų pašildyti ant silpnos ugnies, įpilti šiek tiek vandens ir šaukštą kokosų aliejaus. Paruoštus kąsnelius grąžinkite į šaldytuvą dar vienai valadai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top