Festivalis „Positivus“ kvies susipažinti su eletroninės muzikos tendencijomis

Laikas.lt

Lygiai po mėnesio Latvijos pajūryje vyksiančiame „Positivus“ festivalyje, šeštus metus iš eilės įsikurs elektroninės muzikos pažibas pristatanti „Red Bull Music Academy“ scena. Anksčiau pranešta apie atlikėjų A-Trak ir Just Blaze dalyvavimą, o šiandien jų draugijon prisijungia nemenkas būrys kitų – amerikietis Nick Hook , olandai „Full Crate & Mar“, „Rebeka“ iš Lenkijos, lietuvaitis Napo ir kt. Organizatoriai primena, kad visi pasirodymai bus įrašyti ir vėliau transliuojami internetinio „Red Bull Music Academy“ radijo dažniais.

Naujausių JAV elektronikos tendencijų skiepą gausite vos per vieną pasirodymą. Nick Hook su garsais žaisti pradėjo ankstyvoje jaunystėje. Jo sukurtas nešvarus analoginės šokių muzikos modelis apkeliavo kone visą pasaulį – nuo Niujorko iki Tokijo. Tam prireikė kone dešimties metų. Platesnė auditorija prodiuserį atsimena iš bendrų darbų su EL-P, L-Vis bei Azealia Banks .


Lenkų duetas „Rebeka“

„Rebeka“ – nors pirmas įspūdis diktuoja, kad čia užšifruotas tiesiog vokalistės vardas, visgi tai duetas, kuriame Rebekos tikrai nerasite. Eksperimentinę elektroninę muziką kuriantys Iwona Skwarek ir Bartosz Szczęsny, dienas leidžia Poznanėje, o savo muziką įvardina kaip pakvaišusią, nenuspėjamą ir koncertų metu visomis savo spalvomis išsiskleidžiančią energiją. Prieš metus jaunuoliai išleido ties grožio ir purvo kontrastais balansuojantį albumą „Hellada“, kuris buvo įvardintas geriausiu 2013-ųjų Lenkijos disku.


Olandai „Full Crate & Mar“

Jei Nick Hook supažindins su JAV tendencijomis, tai olandai „Full Crate & Mar“ pademonstruos europinės avangardinės elektronikos perlus. Prodiuseris Full Crate ir vokalistas Mar vienon krūvon jungia soulo ir hip-hop muzikos sąskambius. Aišku, visą tai apvyniodami kruopščiai išieškotais sintetiniais garsais. Kalbama, kad Amsterdamas jais didžiuojasi, tad panašu, jog pasirodymas nenuvils net didžiausių snobų.

Na ir kaip gi be lietuvių sunkiosios artilerijos – Napo. Vos prieš mėnesį skelbta, kad šis jaunuolis kartu su britų muzikinė leidybinė komanda „Senseless Records” pasauliui pristatė mini albumą „Close & Narrow”. Nuo keturiolikos metų vakarėliuose grojantis Napo gali būti labai skirtingas – čia ir 80-ųjų ritmenbliuzas, Future Funk ir netgi 90-ųjų rave hardcore sąskambiai.


Lietuvių atlikėjas Napo

„Red Bull Music Academy“ scenoje taip pat išgirsite Temper Temple, Leslie da Bass, Avoid Dave, Quest&Paul Oja, Margaret, Sander Molder, Mr Nestor, Dave Storm, Mhkl & K-Sein, Vaiper Despotin, Niklavz, Oropl, DFRNT bei DJ All-Viss.

Ieškančius kitokių garsų kvies „Lattelecom“ scena su „Kraftwerk“, „Bastille“, Ellie Goulding, Elbow, „The Kooks“, „The 1975“, „Daughter“, Anna Calvi, „The Horrors“, „You Me At Six“, AlunaGeorge, „NONONO“, „FM Belfast“, „And So I Watch You From Afar“.

O „Nordea“ scena pristatys Tricky, Chet Faker, „Pharoah Sanders Quartet“, Laura Mvula, ‚Junip“, „Temples“, „Of Montreal“, „MØ“, „Future Islands“, King Charles, „Kid Karate“, Justina Lee Brown & Latvian Blues Band, „Birth Of Joy“ ir „Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris“.

Šiuo metu bilietų kainos nuo 200 lt, o juos galima įsigyti „Bilietų Pasaulio“ kasose arba internetiniame puslapyje http://bilietupasaulis.lt.

elektroninė muzika, Positivus, Red Bull Music Academy, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai