Now Reading
Tundra – vienuoliktasis festivalis žada vidurvasario stebuklą

Tundra – vienuoliktasis festivalis žada vidurvasario stebuklą

Tundra – vienuoliktasis festivalis žada vidurvasario stebuklą

Laikas.lt

Pernai atšventusi garbingą 10-ąjį jubiliejų, šiemet „Tundra’14“ grįžta į Lietuvos festivalių areną jau subrendusi ir apsigaubusi paslaptimi.

Tačiau visiems naujienų laukusiems festivalininkams „Tundros“ organizatoriai – „Techstylism“ ir „Tranceformers“ komandos – su džiugesiu perduoda svarbiausią žinią – vienuoliktasis elektroninės muzikos festivalis „Tundra“ įvyks liepos 10–13 dienomis, o išankstiniai bilietai labai draugiška kaina jau parduodami www.bilietupasaulis.lt.

Festivalio namais tapusioje Zarasų rajono gamtoje, miškų apsuptoje ežero saloje elektroninės muzikos mylėtojai ir vėl bursis į trijų parų stovyklą, kurioje veiks keturios pagrindinės scenos su margaspalve šiuolaikinės techno, future bass, post dubstep, d’n’b, psy-trance, chill-out, idm bei giminingų muzikos stilių palėte ir dvi papildomos dienos metu veiksiančios saulėtos ir smėlėtos scenos Spindulių paplūdimys ir Psy paplūdimys.

Psy-Trance scenos naujienos

Šiais metais pasipildžiusi psy-trance stiliui dedikuotos scenos kuratorių komanda užtikrins, kad fullon, progressive, dark psychedelic, hitech stilių gerbėjai festivalį paliktų su pelnyta šypsena. Scenos psichodelines bangas reguliuosiantiems pirmąsias dvi paras, pionieriams Tranceformers šiemet talkininkaus ir komandos Swamptales bei Forest Freaqs, kurie paskutinę festivalio naktį Psy-Trance sceną pavers tikru ir tamsiu megagreitų ritmų pragaru. 

Pagausėjusi komanda pristato pirmuosius Psy-Trance sceną, kuriame šiemet – itin įvairių psichodelinių stilių paletė, atlikėjus. Teigiamoje energijoje visus išmaudyti žadantis čilietis garso inžinierius, įrašų studijos „Antu Records Chile“ vadovas savo projektą pavadino „Ital“ – neįvardytoje afrikiečių tarmėje šis žodis reiškia tyrumą. Per 10 metų muzikinių eksperimentų išleidęs 4 albumus ir grojęs beveik visuose planetos kampeliuose, dabar „Ital“ kyla į sceną, kad įkrautų publiką nepaprasto tyrumo vibracijomis. Tuo tarpu psichodelikos kraštutinumų meistro italo Alberto Zatta 2009 m. pradėtas projektas „Gotalien“ tapo žinomas dėl savo mozaikiško kiberdelinio stiliaus. Per 5 metus išleidęs kelis darkpsy įrašus, dabar „Gotalien“ bando išversti savo idėjas į multidimensinius garsus, praplėsti bpm suvokimo ribas ir kurti neištyrinėtą muzikinę patirtį.

Už „Looney“ pseudonimo besislepiantis graikas Kyriakos K. savo muzikinę kelionę 1992 m. pradėjo kaip vietinių grupių bosistas, o 1997-aisiais neišvengiamai pasuko į elektroninės muzikos areną. 2001-iais pradėtas Kyriakos DJ projektas „Looney“ per trylika metų tapo sodrių hipnotizuojančių ir nenuspėjamai supintų psichodelinių garsų šaltiniu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Scenos muzikinio meniu sudarytojai žada, kad šiemet joje karaliaus įvairovė, o du trečdaliai Psy-Trance scenos grojaraščio jau skelbiami festivalio svetainėje www.tundrafestival.lt. 

Greitu metu pasirodysiančiuose pranešimuose organizatoriai pristatys likusias, gausybę muzikinio malonumo festivalio lankytojams suteiksiančias scenas.

Kaip visuomet, „Tundra“ festivalininkus džiugins ne tik nakties programa, bet ir gausybe dienos veiklų – pamokomis, menų dirbtuvėmis, sporto rungtimis, pasiplaukiojimais valtimi, didžiuliais tinkliniais hamakais ir savo margumu garsėjančiu virtuvių miesteliu, kuriame sau mielo maisto ras bet kokios mitybos filosofijos atstovai. 

Organizatoriai primena visiems, kad tai, kuo kvepės, kuo sudomins, kiek švari ir jauki, spalvota ir nurauta bus „Tundra’14“ priklauso nuo visų joje dalyvaujančių, todėl norintys prisidėti prie festivalio savo pagalba, pamaitinti, aprengti ar pamokyti lankytojus, jau dabar kviečiami registruotis į šių metų „Tundros“ savanorių, virtuvių ir barų, menų dirbtuvių, performansų ir paskaitų būrį festivalio internetinėje svetainėje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top