Plastinės chirurgijos pažanga: išduodami žmogaus tapatybę patvirtinantys sertifikatai (foto)

Laikas.lt
Parengta Dailymail.co.uk

Žmonės, pasiryžę plastinei operacijai, po jos tikisi atsibusti kur kas gražesni, t. y. kitokie nei buvo prieš ją. Žinoma. Dėl ko, kitu atveju, leistis pjaustomam. Štai Pietų Korėjos plastinė chirurgija pažengė taip toli, kad pacientus, kertant jiems skirtingų šalių sienas, imta įtarinėti keliaujant su netikrais dokumentais. Ligoninės ėmėsi priemonių – dabar žmonėms po operacijos išduodami jų tapatybę patvirtinantys dokumentai.

2009 m. vienai kinei Pietų Korėjos chirurgai atliko plastinę operaciją. Tačiau jai bandant grįžti namo – atgal į Kiniją – pasų kontrolieriams kilo įtarimas, kad ji gali būti visai kitas žmogus nei jos pateiktame dokumente. Didesnės akys, smailesnė nosis, mažesni skruostai – sukėlė oro uosto darbuotojų įtarimą. Vėliau, kai tapatybė buvo įrodyta, moteriai patarta kuo greičiau atnaujinti savo paso nuotrauką.

Pietų Korėja vis labiau tampa plastinių operacijų pasaulio sostine. Čia vienas iš 77 žmonių ryžtasi skausmingoms procedūroms. 20 proc. 19–49 metų moterų prisipažįsta tai planuojančios. Dažniausiai chirurgų prašoma atlikti operacija, po kurios akys atrodo didesnės ir labiau panašios į vakariečių akis. Pasak gydytojų, tai yra amerikietiškosios pop kultūros įtaka, nes labai daug pacientų į jų kabinetus ateina nešini žymių žmonių nuotraukomis.

plastinė chirurgija, plastinė operacija

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai