Now Reading
Vaikų imunitetui stiprinti – greipfrutų sėklų ekstraktas

Vaikų imunitetui stiprinti – greipfrutų sėklų ekstraktas

Vaikų imunitetui stiprinti – greipfrutų sėklų ekstraktas

Remiantis praeitų metų pateiktais Statistikos Departamento prie LR Vyriausybės duomenimis, daugiau nei 5 procentai kūdikių miršta nuo kvėpavimo organų bei infekcinių ir parazitinių ligų.

Gydytojai pastebi, kad ši tendencija nemažėja įsibėgėjus ir šiems metams. Pagrindine šių ligų priežastimi specialistai įvardija nepakankamu organizmo stiprinimu.

Imunitetas, organizmo gebėjimas apsisaugoti nuo virusų, parazitų, mikrobų ir kt., pradeda formuotis dar kūdikystėje. Ką tik gimusio kūdikio imuninė sistema yra labai silpna. Pavojų į organizmą patekus svetimkūniams padeda išvengti tik motinos pienas, su kuriuo kūdikis gauna pagamintus antikūnus.

Vaikui augant, jo organizmas „susipažįsta” su vis daugiau svetimkūnių ir įgyja jiems atsparumą, kurį išlaikyti galima užtikrinus tinkamą mitybą, poilsį, pakankamą kiekį vitaminų ir mineralų. Tačiau ne visada tai įmanoma, be to, dėl tam tikrų priežasčių ne visos mamos maitina kūdikius savo pienu. Tuomet kyla didelė grėsmė, kad vaikai gali susirgti.

Sutrikus imuninei sistemai, padažnėja chroniškų ligų recidyvai, peršalimo ligos, kurios sunkiai gydomos. Kuo kūdikio imunitetas silpnesnis, tuo dažniau ir ilgiau jis serga peršalimo ligomis, tuo dažniau pasireiškia peršalimo ligų komplikacijos, kurios gali būti net mirtinos. Peršalusiam kūdikiui kyla grėsmė susirgti plaučių uždegimu, lėtinėmis plaučių ligomis, astma ir kt.

„Suaugusio žmogaus imunitetas jau yra susiformavęs. Silpnesnis ar stipresnis imunitetas priklauso nuo gyvenimo būdo, amžiaus, klimato ir t.t. Naujagimių ir kūdikių imunitetas labai silpnas. Vaiko organizmo apsaugai didžiulę reikšmę turi maitinimas krūtimi, tačiau dėl tam tikrų priežasčių kai kurios moterys kūdikių savo pienu nemaitina.

Tuomet rekomenduojama imtis priemonių, kurios stiprintų kūdikio imunitetą. Vienas iš būdų stiprinti jų imuninę sistemą – kasdien vartoti natūralų skysto pavidalo greipfrutų sėklų ekstraktą, kuris yra laikomas natūraliu bioflavonoidų šaltiniu”, – tikina farmacijos specialistas Mantas Jakimavičius.

Greipfrutuose kaip ir kituose citrusiniuose vaisiuose gausu vitamino C. Vitaminas C yra stiprus antioksidantas. Jis pasižymi imunitetą stiprinančiomis savybėmis, dalyvauja įvairių svarbių medžiagų sintezėje organizme (hormonų, karnitino), svarbus augant kaulams, peršalimo ligų profilaktikai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Antioksidantai stiprina kūdikio imunitetą. Jie itin reikšmingi neišnešiotiems kūdikiams, kuriems kyla dar didesnė grėsmė nei sveikiems kūdikiams susirgti infekcinėmis ligomis. Organizme nuolat susidaro laisvieji radikalai, kurie dėl išorinio kenksmingų medžiagų poveikio sutrikdo organizmo veiklą.

Antioksidantai yra medžiagos, kurios susijungusios su laisvaisiais radikalais, juos neutralizuoja. Greipfrutų sėklų ekstrakto sudėtyje esantys vitaminai C ir E bei bioflavonoidai greipfrutų sėklų ekstraktą paverčia vienu iš stipriausių antioksidantų gamtoje”, – teigia Mantas Jakimavičius.

Gydytojai atkreipia dėmesį, jog renkantis preparatą, skirtą stiprinti kūdikio imunitetą, reikia atsižvelgti į tai, kokio pagrindo jis yra, ar nėra etanolio, ar produkto sudėtyje nėra sintetinių konservantų, dažo bei kvapiųjų medžiagų ar kitų priedų. Tokį preparatą gali vartoti ne tik suaugę, nėščiosios, krūtimi maitinančios mamos, bet ir kūdikiai, vaikai.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top