Now Reading
Sekmadienio receptas – morkų keksas su alyvuogių aliejumi

Sekmadienio receptas – morkų keksas su alyvuogių aliejumi

Sekmadienio receptas - morkų keksas su alyvuogių aliejumi

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme nepaprastais skanaus morkų kekso su alyvuogių aliejumi receptą.

Trukmė: 1 val. 30 min.

Porcijos: 8.

Reikia:

  • 400 g (apie 4 vnt.) morkų, smulkiai sutarkuotų;
  • 120 g lazdyno riešutų be odelės, smulkiai sumaltų;
  • 3/4 stiklinės (apie 145 g) tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 stiklinės rudojo cukranendrių cukraus;
  • 4 kiaušinių, atskirtų;
  • 1 1/2 stiklinės miltų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 1/2 a. š. malto imbiero miltelių;
  • 1/2 a. š. malto cinamono;
  • kelių lašų kvapiosios esencijos (pvz., apelsinų);
  • nutarkuotos apelsino žievelės.

Glajui:

  • 2 v. š. apelsinų sulčių (tikro apelsino);
  • žiupsnelio citrinos rūgšties;
  • stiklinės cukraus pudros, persijotos;
  • cukatų, pabarstyti ant viršaus (nebūtina).

Recepto eiga:

Aliejų sumaišykite su cukrumi ir kiaušinių tryniais iki vientisos masės. Miltus sumaišykite drauge su kepimo milteliais, imbieru ir cinamonu. Įmaišykite į tešlą. Sudėkite riešutus, tarkuotas morkas, apelsino žievelę ir esenciją. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tešlą pilkite į riebalais pateptą kepimo formą. Pyragas kepa šiek tiek daugiau nei valandą, maždaug 180°C temperatūros orkaitėje. Kai pyragas iškeps, ištraukite iš orkaitės. Leiskite jam atvėsti ir paruoškite glajų: cukraus pudrą sumaišykite su apelsinų sultimis, citrinos rūgštimi, apliekite glajumi pyragą. Ant viršaus galite užbarstyti cukatų (nuotraukoje žali kvadratukai — džiovinti greipfrutai, kurie labai tiko prie pyrago, bet nebūtina juos naudoti). Skanaus!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top