Now Reading
Knygų pusryčių konkurse dvi knygos: „Surask Joną“ ir „Surask Joną dabar“

Knygų pusryčių konkurse dvi knygos: „Surask Joną“ ir „Surask Joną dabar“

Knygų pusryčių konkurse dvi knygos: „Surask Joną“ ir „Surask Joną dabar“

Laikas.lt

Šių metų Vilniaus knygų mugėje pirmą kartą Lietuvos skaitytojams, o gal tiksliau reikėtų sakyti ieškotojams, pristatytos dvi knygos apie dryžuotai vilkintį keliautoją Joną (anglakalbėse šalyse jis žinomas kaip Wally arba Waldo). Pasaulyje Jonas jau seniai tapo klasika, jį pažįsta 38 šalių gyventojai, bet Lietuvoje šis veikėjas pristatomas pirmąkart.

Jonas (gimtinėje jis – Wally, JAV, Kanadoje ir Ispanijoje jį šaukia Waldo vardu, Prancūzijoje – Charlie, Vokietijoje – Walter) – paprastas, keliauti labai mėgstantis vaikinas. Dėvi baltai ir raudonai dryžuotus marškinėlius, mėlynus džinsus, mūvi dryžuotą kepurę, ant jo nosies kabo apvalūs akiniai, o keliautojo lazdelė visuomet rankoje. Tai žaismingas, o svarbiausia žingeidus personažas. Jums tereikia atversti knygos puslapius ir tarp daugybės smulkių, spalvingų ir, dažnai, juokingų piešinio detalių surasti pasislėpusį Joną.

Knygos apie Joną neabejotinai skatina keliauti, pažinti dar neatrastas vietas, kultūras, žmones ir tokiu būdu plėsti akiratį. „Noriu įkvėpti būti atviriems ieškant, būti sąmoningiems apie tai, kas vyksta aplink. Noriu, kad įprastose vietose Jono ieškotojai matytų stebuklus, kurių galbūt šiaip nepastebėtų“, sako knygų autorius Martinas Handfordas.

Knygos „Surask Joną“ ir „Surask Joną dabar“ puikiai tinka dovanoti, nes jose daugybė veikėjų ir elementų, kuriuos reikia surasti, todėl atversti knygas smagu vėl ir vėl. Ieškoti Jono gali ne tik vaikai, bet ir suaugę. Iš tiesų smagiausia tą daryti kartu su visa šeima: ar tikrai galvojate, kad Joną pamatysite greičiau už vaikus? Knygos „Surask Joną!“ ir „Surask Joną dabar!“ žavi ir subtiliu britišku humoru, todėl kiekvienas atvertimas tampa savotišku žemėlapiu, kuriame kiekviena detalė gali ir suklaidinti, ir nudžiuginti, ir prajuokinti. Jono gerbėjai visame pasaulyje ne tik išbando savo akių žvitrumą, bet ir persirenginėja šiuo personažu, bando pagerinti daugiausiai persirengėlių vienoje vietoje rekordus, slepia vaikino atvaizdus netikėčiausiose vietose, o nuo įvairių nuotraukų ar įrašų mirga socialiniai tinklai.

Leidykla „Nieko rimto“ kviečia susipažinti su šiuo pasauliniu fenomenu ir sako, kad Jono galima bus ieškoti ir šių metų Knygų mugėje. Tad užsukite į leidyklos stendą!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Laimėkite šias knygas konkurse čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top