Now Reading
5 produktai, atimantys organizmo gyvybines jėgas

5 produktai, atimantys organizmo gyvybines jėgas

5 produktai

Lsveikata.lt

Kolorado (JAV) universiteto dietologai ir fiziologai sudarė produktų, kurie atima iš mūsų gyvybines jėgas, sąrašą.

1. Stiprūs alkoholiniai gėrimai.

Paprastai konjako taurelė rekomenduojama budrumui sužadinti. Tačiau jeigu ją išgersite per pietus, kai organizme gaminasi „dieniniai“ hormonai, su kuriais šie gėrimai draugauja. Tačiau jei taurelę išlenksite prieš miegą, nieko gero nesitikėkite. Mat stiprūs alkoholiniai gėrimai nesąveikauja su miego hormonu melatoninu. Taip, alkoholis sukelia mieguistumą, tačiau neatpalaiduoja. Net išgėrus nedidelį stipraus alkoholio, miegas gal ir bus gilus, bet nevisavertis: smegenims trūks deguonies.

Jei norite atsipalaiduoti, per vakarienę galite išgerti taurė raudonojo vyno ir užkąsti sūrio. Raudonajame vyne esantis antioksidantas resveratrolis mažina įtampą, plečia kraujagysles, sūryje yra triptofano – antioksidanto, padedančio užmigti.

2. Saldumynai.

Jie greitai padidina cukraus kiekį kraujyje, kuris po to staigiai mažėja. Tuomet žmogus jaučia jėgų trūkumą. Todėl jei pavargote ir norite pailsėti, geriau apsieikite be saldumynų ir bandelių. Geriau suvalgykite juodos duonos riekutę. Jeigu diena laukia sunki kavą ir arbatą saldinkite medumi, o cukrumi.

3. Kalakutiena.

Pasirodo, šioje dietinėje mėsoje aptikta baltymų, kurie veikia relaksuojamai. Taigi, per pietus sukirtę kalakutienos, galite pajusti mieguistumą ir jėgų trūkumą. Dietologai sako, kad geriau šią mėsą gaminti vakarienei.

4. Miltiniai produktai.

Jie kaip ir cukrus sukelia cukraus kiekio svyravimus. Be to, miltiniai produktai dėl juose esančios ląstelienos skrandyje „išbrinksta“, todėl galime pasijausti apsunkę.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

5. Keptas maistas.

Sunkiausiai virškinama traški plutelė. Organizmas jai suvirškinti sunaudoja daug energijos. Be to, keptas maistas dirgina virškinamąjį traktą.

Verta žinoti:

Nuovargį nugalėti padės produktai, kuriuose yra geležies: špinatai, obuoliai, grikiai, pupelės. Taip pat tie, kuriuose yra vitaminų B grupės vitaminų.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top