Now Reading
„Red Bull Music Academy“ į Tokijų pakvies renginiais Vilniuje

„Red Bull Music Academy“ į Tokijų pakvies renginiais Vilniuje

„Red Bull Music Academy“ į Tokijų  pakvies renginiais Vilniuje

Laikas.lt

15-os metų jubiliejų pernai paminėjęs analogų neturintis projektas „Red Bull Music Academy“ atvyksta į Vilnių. Sausio 24-ąją renginiais sostinės Planetariume ir naktiniame klube „Opium“ muzikos mokyklos komandos narys Marco Passarani ir studentas Sander Mölder pristatys būsimą „Red Bull Music Academy“ sesiją, šiemet vyksiančią Japonijos sostinėje Tokijuje.

Dvi savaitės naujausiomis technologijomis aprūpintose įrašų studijose, paskaitos, patarimai bei įkvėpimas iš muzikos profesionalų lūpų ir tramplinas į tarptautinę sceną – taip trumpai galima pristatyti „Red Bull Music Academy“ koncepciją. 

Kasmet į akademiją atrenkami 60 laimingųjų, kuriems studijos nieko nekainuoja – susidomėję šia galimybe turi laiku (iki kovo 18 d.) atsiųsti užpildytą išsamią anketą bei pateikti savo kūrybos pavyzdžių. Pastaroji neribojama nei žanrais, nei atlikimo būdu, nei patirtimi – čia laukiami ir pradedantieji, ir pasiekimų jau turintys elektroninės muzikos prodiuseriai, ir vokalistai, ir instrumentalistai, ir didžėjai. Tarp akademijos absolventų – Nina Kraviz, Flying Lotus, Axel Boman, „Buraka Som Sistema“, Hudson Mohawke, Jamie Woon, Mano Le Tough ir daugelis kitų. Lektorių garbės lentoje taip pat įrašyti šimtai vardų – Moritz von Oswald, Moodymann, Bob Moog, Kool DJ Red Alert ir t.t.

Visuomet kitokios ir išskirtinės akademijos sesijos jau yra vykusios tokiose šalyse, kaip JAV, Kanada, Ispanija, Australija, Brazilija. Airija, Pietų Afrikos Respublika. Beje, „Red Bull Music Academy“ kokybės ženklu pažymėti renginiai vyksta kiaurus metus visame pasaulyje – akademijos dalyviai, kurių skaičiuojama jau daugiau nei 800, nuolat groja įvairiuose festivaliuose ir klubuose, taip pat organizuojamos muzikinės dirbtuvės ir kiti projektai. Įrašai iš akademijos dalyvių ir lektorių pasirodymų transliuojami internetiniame radijuje.


Svarbus Italijos elektroninės muzikos scenos personažas Marco Passarani

Speciali nemokama sesija, kurioje bus pristatyta „Red Bull Music Academy“ misija, sausio 24-ąją vyks Vilniaus Planetariume. 19 val. prasidėsiančiame renginyje mintimis apie muziką ir galimybes siekti užsibrėžtų tikslų bei patekti į akademiją dalinsis dvi asmenybės. Tai – „Red Bull Music Academy“ organizacinio komiteto narys, dalyvavęs daugybėje akademijos sesijų ir ne kartą skaitęs paskaitas jos studentams, svarbus Italijos elektroninės muzikos scenos personažas Marco Passarani. Taip pat – akademijoje studijavęs Lietuvoje jau pažįstamas estas Sander Mölder.


Svečias iš Estijos Sander Mölder

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Naktį oficialus sesijos „afterparty“ persikels į klubą „Opium“, kuriame su akademijos atstovais gros dažnas „Red Bull Music Academy“ renginių svečias „Night Slugs“ leidyklos viršininkas britas L-vis 1990 (nuotraukoje straipsnio pradžioje) bei „Mondayjazz“ didžėjai. Visiems, dalyvavusiems sesijoje Planetariume, įėjimas į „Opium“ nekainuos.

Daugiau info: facebook.com/redbullmusicacademy

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top