Kulinaras Ali Gadžijevas Vilniuje planuoja atidaryti šokoladinę

Laikas.lt
Nuotraukose: „Ali šokoladinė“ gaminami saldumynai 

Lietuvoje vienu profesionaliausiu laikomas virtuvės šefas Ali Gadžijevas neseniai atsiskyrė nuo „Virtuvės mitų griovėjų“ ir pradėjo savo itin skanų verslą. Aukštos kokybės belgiško šokolado ambasadoriumi Lietuvoje tapęs Ali jau greitai Vilniaus senamiestyje atidarys naujos koncepcijos konditerijos namus pavadinimu „Ali šokoladinė“.

„Dar užpernai, kuomet kilusi idėja originaliam projektui – šokoladui skardinėse – sulaukė tiek dėmesio ir pagyrimų, supratau, kad šokoladas ir saldumynai yra tai, į ką norėčiau labiau koncentruotis ir atsiskleisti. Pernai daug praktikavausi su šokoladu: buvau profesionaliuose šokolado mokymuose, susipažinau su Belgijos šokolado gamintojais, bendravau su daug konditerių iš skirtingų pasaulio šalių. Galiausiai subrendo idėja, kurią jau visai greitai išpildysiu“, - džiaugiasi Ali.

Dar prieš kalėdinį laikotarpį Ali savo artimiausius draugus ir pirmuosius užsakovus nustebino išskirtinio dizaino ir skonių šokoladinių saldainių rinkiniais. „Buvo geras laikas įvertinti, kaip žmonės reaguoja – ar Lietuvai jau reikia tikrai aukštos klasės saldumynų. Pasirodo, tie, kurie pakeliauja po Prancūziją, grįžta supratę, kokia gali būti konditerija – ten saldumynai ir skanūs, ir modernios išvaizdos, taigi skoningi visomis prasmėmis. Pavyzdžiui, vis daugiau žmonių jau ne tik žino, bet ir gali atskirti, suprasti, įvertinti tradicinius prancūziškus macarons, taigi ir juos planuoju gaminti“, - sako kulinaras.

Naujoji šokoladinė, pasak Ali, duris Vilniuje atvers dar šių metų pradžioje. Tai bus vieta, kur po skanios vakarienės mieste žmonės bus kviečiami užsukti paragauti išskirtinių skonių ir išvaizdos desertų arba įsigyti saldžių dovanų. 

Ali Gadžijevas, saldumynai, šokoladas, šokoladinė, virtuvės mitų griovėjai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai