Jautru: parduotuvių vitrinose – neįgalūs manekenai (video)

Laikas.lt
Pagal Sobadsogood.com

Ar kada teko susivilioti drabužiu, kurį išvydote parduotuvės vitrinoje užvilktą ant manekeno? O galbūt išgyvenote nusivylimą, kuomet supratote, jog šis megztukas ar kelnės ant jūsų atrodo visai kitaip? Taip, juk niekas nėra tobulas...

Būtent šiuo šūkiu besivadovaujanti šveicarų grupė „Pro Infirmis“, ginanti neįgaliųjų teises, sukūrė jautrų video, įrodantį, jog grožis, nepaisant formos, egzistuoja kiekviename mūsų.

„Mes dažnai vaikomės idealų vietoje to, kad priimtumėme gyvenimą su visa jo įvairove“, – sako šios organizacijos atstovai, siekiantys didesnio visuomenės priėmimo bei supratimo žmonių su negalia atžvilgiu.

Minėdami tarptautinę žmonių su negalia dieną, „Pro Infirmis“ pagamino modelius, sukurtus pagal kelių savo narių kūno formas – šie manekenai keliavo tiesiai į Ciuricho gatvėse įsikūrusių drabužių parduotuvių vitrinas.

„Taip ypatinga matyti save tokiu būdu, kai dažniausiai negali žiūrėti į veidrodį“, – sako viena iš šio projekto, pavadinimu „Who Is Perfect? Come Closer“, dalyvių Jasmine Rechsteiner.



 

jautru, negalia, neįgalus, Pro Infirmis, video, zmones

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai