„GP paketas“ šiuolaikiniam miesto kariui

Laikas.lt
Visvaldo Morkevičiaus nuotr.

Dizaineris Giedrius Paulauskas pristato „GP paketą“ – šiuolaikiniam miesto „kariui“ skirtą uniformą. Jos idėja buvo gryninama, tikrinama ir tobulinama daugiau kaip dvejus metus. Taip pat ketvirtadienį, gruodžio 19 dieną, sostinėje dizaineris atidaro pop-up ekspoziciją, kurioje jis pats lauks lankytojų ir su jais bendraus. Giedriaus Paulausko pop-up ekspozicija Didžiojoje gatvėje, netoli Rotušės aikštės, veiks mėnesį.

„Šiandien naujo ciklo, atskleidžiančio, kaip aš suprantu madą, jos filosofiją, kokį matau šiuolaikinį vyrą ir kas yra tikrieji vyriškumo atributai, pradžia. Mano sukurtas „GP paketas“ skirtas visiems, kam artimas tikras vyriškas pasaulis su griežtais principais ir savomis tradicijos – visiems šiuolaikiniams miesto „kariams“, – sako Giedrius Paulauskas.


Vaizdas - Visvaldas Morkevičius; muzika - Mindaugas Lapinskis

Giedrius Paulauskas mano, kad karys – gana metaforiška figūra ir nebūtinai turi būti siejama tik su karine tarnyba: ji tiek pat aktuali ir chaotiško, amžinai skubančio didmiesčio fronto linijose. Ir nors „GP paketas“ savo išvaizda ir sumanymu panašus į kareiviams išduodamą drabužių rinkinį, iš tiesų jį sudaro vientiso ikoninio dizaino, paprasti, patogūs ir patikimi pagrindiniai vyriški drabužiai – džinsai, marškinėliai trumpomis ir ilgomis rankovėmis, džemperis ir diržas.

„Iš pirmo žvilgsnio pilname žmonių mieste visi atrodo labai vienodi, susilieję į vieną, niekuo neišsiskiriančią miesto masę, savotiškai užsimaskavę ir prisitaikę, nes vilki miesto taisyklėms paklūstantį, jam pritaikytą kamufliažą. Tai tikri miesto kariai, ryte išeinantys į „kovą“ – į savo darbus ar tvarkyti reikalų, ir vakare iš tos kovos grįžtantys“, – sako Giedrius Paulauskas.

Taigi ir „GP paketas“ yra universali šiandieninio miesto „kario“ ekipuotė – uniforma vyrui, kuris kas rytą į miestą, į darbą, į susitikimus eina kaip į kovą. Pagrindinė „GP paketo“ idėja – maskuojantis ir tuo pat metu iš minios išskiriantis šiuolaikinio miesto kamufliažas harmoningam, moderniam „kariui“.

„Pakete yra viskas, ko reikia kasdieniam išgyvenimui ir užkariavimui“, – sako dizaineris, tokią uniformą pirmiausia kūręs pats sau ir galvojęs, kiek ir ko jam kasdien pakanka. G. Paulauskas priėjo išvados, kad iš tiesų užtenka kelių pagrindinių drabužių, bet būtent todėl jie turi būti išties kokybiški. Dėl panašios priežasties „GP paketą“ jis pristato virtualiai ir kuria nebe kolekcijas, o būtiniausių drabužių eilutę.

Įkvėpimas – iš militarizmo


Paketo turinį sudarančią bazinę juodos spalvos uniformą galima lengvai derinti su kitais drabužiais – nesvarbu, koks sezonas. Visi paketą sudarantys drabužiai pagaminti iš patvarių ir kokybiškų, natūralių audinių. Pavyzdžiui, klasikinio kirpimo, galifė silueto džinsai pasiūti iš itališko audinio ir sutvirtinti varinėmis, pagal specialų užsakymą pagamintomis kniedėmis bei sagomis, kurias į kiekvienus džinsus įmušė pats dizaineris. Giedrius Paulauskas specialiu antspaudu ant medvilninių juostelių pats sužymėjo ir džinsų dydžius bei ūgius. Į šiuolaikinio miesto „kario“ uniformą įeinantys dizainerio džinsai unikalūs ir tuo, kad kiekvienas jų turi savo porą – tarsi brolį dvynį. Taip yra dėl to, kad visi dizainerio džinsai yra dažomi poromis – po du.

Didžioji dizainerio kūrybos dalis susijusi su militarizmu, tad ir naujajame „GP pakete“ yra detalių iš šios srities. Tai ir paversto trikampio formos užpakalinė džinsų kišenė – visai kaip būrio vėliavėlė, ir džinsų priekinėje bei užpakalinėje dalyje išsiuvinėtos žvaigždės. Vieną seniausių žmonijos simbolių – žvaigždę – ant savo džinsų Giedrius Paulauskas perkėlė kaip apsaugos, saugumo simbolį. Prie kiekvienų džinsų, ties keliu, prisiūtas ir skrituliuko formos GP logotipas. Jis žymi sąnarį ir kartu apsaugo kelį, kai klaupiesi. Panašią apsaugą galima matyti ant motociklininkų aprangos.

„GP paketo“ marškinėliai atkartoja klasikinį Antrojo pasaulinio karo metų modelį, nugarinėje pusėje jie papuošti „lietučio“ kamufliažo raštu. Marškinėlių papetė nugaroje savo forma primena stilizuotą debesį, iš kurio ir pliaupia „lietus“; beje, ant kai kurių marškinėlių jis sukurtas šviesą atspindinčiais dažais, tad lietus „lyja“ ir tamsoje. Klasikinio kirpimo džemperis paprastas ir patogus, su apvalia apykakle. Diržas pagamintas iš natūralios odos, jo sagtis padengta specialiais nealergizuojančiais dažais.

„Ką bedėvėtum su šiuo komplektu – viskas tiks. Kur benueitum juo apsišarvavęs – nugalėsi. Šis miesto kamufliažas suteiks karingo pasitikėjimo savimi. Uniforma diktuoja strategiją, o kiekvienas miesto „karys“ yra laisvas rinktis individualią taktiką“, – šypsosi dizaineris Giedrius Paulauskas.

„GP paketą“ galima įsigyti visą iškart arba dalimis – atskirai džinsus, marškinėlius trumpomis ir ilgomis rankovėmis, džemperį ar diržą. Tai galima padaryti gruodžio 19 dieną Vilniuje, Didžiojoje gatvėje, atidaromoje Giedriaus Paulausko pop-up ekspozicijoje. Ji veiks mėnesį, joje lankytojų lauks pats dizaineris. Prie kiekvieno įsigyjamo paketo G. Paulauskas pridės ir detalią instrukciją, kaip prižiūrėti, skalbti ir valyti drabužius, kad jie kuo ilgiau tarnautų.
- - - - -
Daugiau informacijos apie dizainerį Giedrių Paulauską ir jo kūrybą – facebook.com/giedriuspaulauskasfashion

drabužiai vyrams, drabužių dizainas, giedrius paulauskas, gp jeans, gp paketas, lietuvių dizaineriai, pop-up, vyrų mada

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai