Now Reading
„Red Bull Motocross of Nations“ lenktynėse startuos ir lietuvis

„Red Bull Motocross of Nations“ lenktynėse startuos ir lietuvis

„Red Bull Motocross of Nations“ lenktynėse startuos ir lietuvis

Rugsėjo 25–26 dienomis Jungtinėse Amerikos Valstijose vykstančiose „Red Bull Motocross of Nations“ lenktynėse tarp 32 šalių motociklininkų dalyvaus ir 17-metis Lietuvos motociklininkas Nerijus Rukštela.

Planuojama, kad šis jau 63 kartą organizuojamas renginys, dar vadinamas Motokroso olimpiada, sutrauks net apie 120 tūkstančių žiūrovų iš viso pasaulio.

Kiekvieno motociklų sporto atstovo svajonė yra bent kartą sudalyvauti „Red Bull Motocross of Nations“. Varžybų reglamentas nustato kvotas, pagal kurias šaliai skiriamos tik 3 dalyvių vietos. Dėl to sportininkai savo šalyje varžosi tarpusavyje visus metus, ir tik sezono pabaigoje paaiškėja, kas yra vertas garbingos vietos motokroso olimpiadoje.

„Ne veltui „Red Bull Motocross of Nations“ lenktynės vadinamos Motokroso olimpiada – savo mastais, dalyvių ir žiūrovų skaičiumi šis renginys neturi analogų. Mūsų komandos dalyvavimą vertiname kaip unikalią galimybę lietuviams pademonstruoti savo gebėjimus pasaulinio lygio renginyje.

Daug vilčių siejame su vienu perspektyviausių Lietuvos komandos lenktynininku Nerijumi Rukštela. Gana stiprūs varžovai yra ir Lietuvą atstovausiantys Amerikos lietuviai Rimantas Pažemeckas bei Mindaugas Kazakevičius“, – sakė Lietuvos motokroso komandos vadovas Julius Juodišius.

17-metis Nerijus Rukštela pradėjo važinėti motociklu būdamas vos 6-erių, tad 2010-ieji – jau 13 jo karjeros sezonas. Dažnai Lietuvos ir tarptautiniuose renginiuose jis būna pats jauniausias dalyvis. Šių metų Nerijaus Rukštelos karjeros iššūkiai išties įspūdingi: Lietuvos motokroso čempionatas, Latvijos motokroso čempionatas, Baltijos šalių enduro kroso čempionatas. Lenktynininkas „Red Bull Romaniacs“ ir „Red Bull Motox“ čempionatuose dalyvauja nuo 2008 metų.

„Red Bull Motocross of Nations“ kasmet vyksta vis kitoje vietoje. Praėjusiais metais šios lenktynės vyko Italijoje, kur ekstremalius važiavimus stebėjo apie 80 tūkstančių motokroso gerbėjų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šiemet renginys vyks šalyje, kurios atstovai net 20 kartų laimėjo „MotoCross of Nations“ varžybas – Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šįkart pasirinkta vieta – Griaustinio slėnis (Thunder Valley), Leikvudas, Kolorado valstija.

Pasak J. Juodišiaus, „Red Bull Motocross of Nations“ metu bus stengiamasi Lietuvą nuolat informuoti apie tai, kaip sekasi mūsų atstovams.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top