Now Reading
LAPALAI, „Rokenbau“, „Precizus“ ir kt. „Kalėdinio daiktų turgaus“ burtažodžiai

LAPALAI, „Rokenbau“, „Precizus“ ir kt. „Kalėdinio daiktų turgaus“ burtažodžiai

LAPALAI

Laikas.lt
Rima Lincevičiūtė
Pašnekovų nuotr.

Nenumaldomai artėja didžiosios metų šventės su daug šilumos, vaišių ir, žinoma, dovanų. O jų dar neturite? Ne bėda. Į pagalbą skuba tradicija tampantis „Kalėdinis daiktų turgus“. Gruodžio 14–15 d. Vilniuje šurmuliuosiantis turgus pasiūlys išskirtinių dizaino meistrų darbų. Norintieji savo artimiesiems padovanoti unikalią rankų darbo dovaną – čia išties turės iš ko rinktis. Šiemet dizaino turguje dalyvaus net 60 dalyvių. Su keliais iš jų siūlome susipažinti iš arčiau jau šiandien.

Po išradingu pavadinimu LAPALAI slepiasi šeimyninis duetas. Baldų gamintojas Tomas ir grafikos dizainerė Aušra, siekdami surasti bendrą veiklą, pradėjo kurti vaikiškus daiktus: supamus laivelius, namus lėlėms, žaislų dėžes, kaladėles. Tiesa, šiluma alsuojantys, kūrybingi LAPALAI gaminiai skirti ne tik žaidimui. „Jie atlieka ir estetinę funkciją – puošia interjerą bei turi išliekamąją vertę, pavyzdžiui, rankomis piešta žaislų dėže galės džiaugtis ne viena šeimos karta, o supami laiveliai tokie tvirti, kad pritaikyti suptis net tėveliams“, – pastebi kūrėjai.

Būtent to ir siekia LAPALAI – kviesti suaugusius žaisti kartu, grįžti į vaikystę, pasitelkti fantaziją ir kurti nuostabius pasaulius kartu su savo vaikais. Artumo ir jaukumo aura pulsuojantys daiktai taip pat ir vienetiniai – dviejų vienodų LAPALAI negamina. Netikite? Užsukite pas juos kalėdinio turgaus metu ir surasite ne tik įvairiausių rūšių kaladėlių: natūralių, margintų, sveriamų, mergaitėms, berniukams, bet ir medinių kalėdinių žaisliukų, lėlių namų ir kitokių gėrybių. Kviečiama ne tik paliesti, apžiūrėti, bet ir pauostyti, pažaisti.

„Rokenbau“ – dizainerių Roko ir Roberto tandemas, kuriantis juvelyrinius aksesuarus iš odos. Savo kelią pradėję nuo to, kad patys nerado tokios apyrankės, kokios norėjo, jau tą patį vakarą seną odinį diržą pavertė stiliaus detale, o šiuo metu dirbinių skaičius artėja prie poros šimtų. Neapsiribodami vienu stiliumi, „Rokenbau“ atviri visokių skonių pirkėjams: „Maži akcentai išties yra esminės detalės“. Didelį dėmesį jie teikia ir kūrinio aprašymui bei įpakavimui – viskas alsuoja laisve, polinkiu išsiskirti ir subtiliu skoniu.

Net nustebtumėte, kaip pasikeičia senas laikrodis, gavęs odinę apyrankę. Tuo labiau, kad odos gaminiai su laiku vis gražėja, juose atsispindi istorija. Kalėdinėje dizaino mugėje galėsite atrasti ir visiškai naują „Rokenbau“ kolekciją „Įrėminta oda“, kurią sudaro išskirtinio dizaino apyrankės. „Taip pat kaklo aksesuarų, karabinų raktams, diržų. Turėsime ir keletą senoviškų, profesionalaus laikrodininko renovuotų laikrodžių su vienetinėmis natūralios odos apyrankėmis“, – vardina „Rokenbau“.

Dar vienas šeimyninis duetas – Edita ir Paulius, prisistatantys kaip „DogTags“. Tai išskirtinių, lietuviškų identifikavimo žetonų kūrėjai, kareivių tarpe paplitusį aksesuarą pavertę visiems prieinama, unikalia ir rūpestį bei stilių išreiškiančia detale. Pirmasis žetonas buvo skirtas aktyviam šuniukui, kuriam ant kaklo prikabintas ID žetonas su šeimininkų telefono numeriais pagelbėjo paklydus labai greitai vėl sugrįžti namo. „Tačiau mus pačius žavi jų praktiškumas, universalumas, o svarbiausia – asmeniškumas. Tik dėl suteikto turinio, prasmės, „iškaltos“ žinutės ant mažo žetono, jie tampa prisiminimų saugotojais, ir net maža relikvija“, – mintimis dalinasi „DogTags“.

Pačios įvairiausios auditorijos poreikius atitinkantys žetonai gali būti ne tik madinga įvaizdžio dalimi, bet ir rūpestinga žinutė mylimiems augintiniams, artimiesiems ir daiktams. „Esame gaminę šiuos pakabukus žmonėms, sergantiems diabetu, dirbantiems pavojingą darbą po vandeniu, kad kuo skubiau ir tiksliau būtų galima suteikti jiems medicininę pagalbą“, – prisimena „DogTags“. Nereikia baimintis tokiais žetonais pradžiuginti ir sudėtingų profesijų darbuotojų, nes jie yra atsparūs naudoti atšiauriausiomis sąlygomis: trinti kišenėse, tepti tepalais ir degalais, prausti lietuje, mėtyti ant asfalto ir pan.

Kalėdinė mugė „DogTags“ duetui bus tarsi debiutas didžiojoje prekybos scenoje, tad jie žada nustebinti: „Turgaus metu ne tik pristatysime savo aksesuarų kolekciją, bet ir vietoje „kalsime“ žinutes ant ID žetonų. Taip pat šiai progai parengėme stilingą, jaukią dovanų pakuotę dog tag`ui.“

Kita dizainerė Lina slepiasi po gražiu pavadinimu „LAUKĖS fabrikėlis“. Ieškodama širdžiai mielos veiklos, moteris pradėjo kurti pieštas rankų darbo knygas, atvirukus, įvairius aksesuarus, papuošalus. „LAUKĖS fabrikėlis“ siūlo organinio stiklo sages, rečiau – gaminius iš aliuminio, tačiau visi jie atrodo įdomiai ir žaismingai. Dizainerė pasakoja, kad pasirinko žvėrelių temą, nes mums jie artimi, kiekvienas norime su kažkuo susitapatinti: „Mano kuriamos segės yra skirtos žmonėms mylintiems gyvenimą, tiems kurie džiaugiasi ir kurie neburba. Jos tinka ir mažam, ir dideliam, ir jaunam, ir vyresniam – viskas priklauso tik nuo mūsų pačių, kaip mes jaučiamės širdyje.“

Kalėdinio dizaino turgaus metu „LAUKĖS fabrikėlis“ pateiks ne vieną malonią staigmeną. Galėsite apžiūrėti naują kolekciją „Veidrodėli, veidrodėli, kas pasaulyje gražiausia?“ O taip pat bus paslaptinga dovana „Dovanotam arkliui į dantis nežiūri“. Gal tai taps puikiu siurprizu artimiesiems, o gal sau pačiam – netikėtos idėjos pačios šauniausios.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Paskutinius, bet tikrai ne prasčiausius, pristatome subtiliuosius varlyčių kūrėjus Arną ir Edgarą, pasivadinusius „Precizus“. Ir tikrai ne šiaip sau pavadinimas įpareigoja būti preciziškai tiksliems – kiekvienas žingsnis nuo audinio suradimo iki varlytės pateikimo klientui, reikalauja kokybės ir kruopštumo. Sumaniems vaikinams idėja kurti varlytes kilo, vėlgi, iš to paties pasiūlos trūkumo Lietuvoje. Tačiau išskirtines vyriškos aprangos detales kuriantys „Precizus“ neketina apsiriboti ir planuoja plėsti vyriškų aksesuarų asortimentą.

Apsilankę Kalėdiniame daiktų turguje rasite ne tik įvairiausių varlyčių: nuo ryškių laisvalaikiui iki rimtų subtilioms progoms, bet ir pačią geriausią nuotaiką, kurią „Precizus“ jums garantuoja. Gal tai palengvins moterų galvos skausmą „ką vyrui padovanoti Kalėdoms?“ Ar sugundys vyrus išsiskirti iš minios neeiline aprangos detale.

Tai tikrai unikalūs, savo darbą mylintys ir iš širdies kuriantys žmonės, kurie gali jūsų kalėdinių dovanų krepšius pripildyti autentiškumo. Bet kokiu atveju, tai buvo tik maža dalis to, ką savaitgalį rasite „Kalėdiniame dizaino turguje“.


Taip pat skaitykite: 

Metas supažindinti močiutę su geru dizainu! (foto)

Pirmoji lietuvių kolekcija gyvūnams uždėjo antkaklius pasauliui (foto)

Kalėdinis daiktų turgus – kasmet tas pats, bet kitoks (interviu, foto)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top