Now Reading
Sekmadienio receptas – kokosinis šokoladinis pyragas

Sekmadienio receptas – kokosinis šokoladinis pyragas

Sekmadienio receptas - kokosinis šokoladinis pyragas

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme žiemiško, bet kraują kaitinančio kokosinio šokoladinio torto-pyrago receptą.

Trukmė:
31 min.

Porcijos:
6-8.

Reikia:

200 g tamsaus, juodo šokolado,
4 kiaušinių (atskirtų),
1 šaukšto su kaupu lemon curd (nebūtina),
1/2 stiklinės cukraus,
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus,
1 stiklinės vid. riebumo pieno,
2 šaukštų kavos be nuosėdų (tirpios),
1/2 stiklinės kakavos miltelių,
šaukštelio kepimo miltelių,
2 puodelių miltų (persijotų),
500 ml plakamosios grietinėlės,
maždaug 8 šaukštų cukraus,
1 stiklinės kokoso drožlių,
šlakelio natūralių citrinos sulčių,
šokoladinio likerio arba sirupo,
papildomai kokoso drožlių (apklijuoti kraštus).

Recepto eiga:

Šokoladą ištirpinkite prikaistuvyje, virš karšto, verdančio vandens, kol taps visiškai blizgi, skysta masė.
Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi, o baltymus išplakite iki standžių putų ir padėkite į šalį. Į kiaušinių trynių ir cukraus masę supilkite aliejų, kakavą, skystą šokoladą ir viską gerai išmaišykite.
Pieną pakaitinkite drauge su kavos milteliais, kol šie ištirps. Supilkitę kiek atvėsusią masę į tešlą ir atsargiai išmaišykite.

Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sudėkite į tešlą, išmaišykite. Galiausiai įmaišykite kiaušinių baltymus. Tešlą supilkite į riebalais pateptą kepimo formą atsegamais kraštais (aš naudojau labai mažą, todėl nuotraukoje pyragas apvalus). Kepkite apie valandą, kol į pyragą įsmeigta šakutė neaplimpa tešla.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Atvėsusį pyragą ilgu peiliu padalinkite į dvi ar tris dalis. Grietinėlę išplakite su cukrumi, citrinos sultimis, sudėkite kokoso drožles. Biskvitus aptepkite šokoladiniu sirupu arba likeriu, arba galima ir ekspreso kava. Tepkite grietinėlės kremą. Ištepkite visą pyragą ir dar aplipinkite kokoso drožlėmis. Galite apšlakstyti sirupu (žr. nuotr.)


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top