3 „Injekcijos“ finalistės: 30 klausimų apie madą ir kitas „religijas“

Eglė Kirliauskaitė
Laikas.lt

Gruodžio 10 diena. Nacionalinė dailės galerija. „Injekcija“. 16 drabužių kolekcijų. Tiek pat jaunųjų dizainerių bei jų duetų. Matyt, ir ne mažiau vilčių nuskinti laurus bei prasibrauti ant „Mados infekcijos“ podiumo. Šiandien kalbiname tris konkurso, šiemet klausiančio, ar mada lygu religija, finalistes ir kiekvienos prašome užbaigti 10 sakinių.

Gintarė Salemonaitė. Kolekcija „Portraits of stereotypes“/„Portretai“

Iš „Injekcijos“ tikiuosi gerai pasirodyti, laimėti ir įgauti patirties.

Mano kolekcija turėtų būti pastebėta, nes ji intriguoja ir yra pastebima. Manau, matosi, kad per ją turiu, ką pasakyti, žinau, kaip tai noriu padaryti, jaučiasi, kokia kalba kalbu kūryboje.

Didžiausius konkurentu šiame konkurse laikau... Visi yra stiprūs, didžiausio konkurento specialiai neįsižiūrinėju. Šiuo metu yra daugiau, ką veikti.

Mada nelygu religija, nes tai – ne religija. Visgi tam tikra prasme šiais laikas tai dar stipresnė jėga... Daugelis vis dar neteisingai suvokia žodį „mada“, supranta jį tik kaip drabužį, daiktą.

Drabužius kuriu žmogui, kuris yra mąstantis ir saviironiškas.

Tikru mados guru laikau Mantą Petruškevičių. Be šio didžio guru, žaviuosi dviejų labai skirtingų dizainerių kūryba, tai – Henrik Vibskov ir Alexander McQueen.

Mano moto.
Vieno moto neturiu, juk norisi ir gyventi šia diena, ir įgyvendinti svajonę, ir likti teisiam pačiam prieš save.

Didžiausias mano pasiekimas yra supratimas, kuria linkme gyvenime noriu eiti.

Be mados man dar labai patinka teatras, skraidymas (parasparniu, lėktuvu – bet kuo), Italijos kultūra.

Jei laimėsiu „Injekciją“ – dalyvausiu „Infekcijoje“ !




Greta Vitkauskaitė. Kolekcija „Naujoji estetika“



Iš „Injekcijos“ tikiuosi sutikti įdomių žmonių. Bet svarbiausia – tikiuosi, kad modeliai neišsisuks kojų, avėdami aukštakulnius.   

Mano kolekcija turėtų būti pastebėta, nes ji skleidžia gerą emociją. Juodos spalvos santykį su kitomis spalvomis būtų galima palygini taip: 1% juoda ir 99% visos kitos spalvos.

Didžiausiu konkurentu šiame konkurse laikau save sau. Tik aš pati galiu save motyvuoti ar stabdyti.

Mada lygu religija, nes madoje kaip ir religijoje yra labai plona linija tarp tikėjimo ir fanatizmo.

Drabužius kuriu žmogui, kuris turi humoro jausmą, juokiasi iš visko, bet tuo pačiu metu į gyvenimą žiūri labai rimtai.

Tikrais mados guru laikau... Galėčiau išvardyti nemažai man imponuojančių kūrėjų ar stileivų. Kiekvienas įneša vis kitokį indėlį į madą. Šiuo metu labai patinka Christopher Kane, Jil Sander... Bet tikrasis mados guru man vienareikšmiškai atrodo Yves Saint Laurent.

Mano moto. Niekas kitas nenugyvens mano gyvenimo už mane, todėl nieko nelaukiu ir veikiu čia ir dabar.

Didžiausias mano pasiekimas yra kiekviena diena. Kasdien reikia žengti po žingsnį savo tikslo link.

Be mados man dar patinka... Mada yra tik įrankis atskleisti pasauliui savo mintis, idėjas. O taiklios, geros idėjos labai svarbu, todėl kūrėjas iš esmės turi ne tiesiog domėtis mada, bet stebėti ir matyti viską, kas vyksta aplink.

Jei laimėsiu „Injekciją“, tai parodysiu savo kolekciją „Infekcijoje“, viskas labai paprasta!




Liucija Domkutė. Kolekcija „Gyvatės padėtis šiuolaikinės mados kontekste“

Iš „Injekcijos“ tikiuosi aukšto lygio reginio.

Mano kolekcija turėtų būti pastebėta, nes panašios tikrai nebus.

Didžiausiu konkurentu šiame konkurse laikau dizainerius, kurie dirba su technologijomis ir inovacijomis, kuriant audinį. Tačiau sukurti audinį – viena, o jam suteikti formą, siluetą, emociją – didžiausias ir pagrindinis dizainerio darbas!

Mada (ne)lygu religija, nes... Manau, žmogus iš prigimties linkęs susikurti sau „dievų” tam, kad palengvintų savo egzistenciją, juk kažkuo turime tikėti. Mada, mano požiūriu, turi būti būdas asmenybei skleisti, reflektuoti mintį visuomenei, netgi maišto forma (!). Žmonės, kurie aklai tiki savo „Dievu“ – MADA, iš esmės yra tušti mados industrijos vergai (pastebėtina, jog tai dažnas reiškinys tarp „blogerių“).

Drabužius kuriu žmogui, kuris yra ne pamišęs dėl mados tendencijų, o siekiantis susikurti individualų stilių, kuris, nepaisant vyraujančių mados tendencijų, visada atrodys gerai.

Tikru mados guru laikau... Tokio neturiu. Žaviuosi Billy Kidd mados fotografija.

Mano moto: „Geriau gailėtis to, ką padarei, nei to, ko nepadarei.“

Didžiausias mano pasiekimas: laimėjimas konkurse „Lietuvos jaunojo dizainerio prizas 2013”.

Be mados man dar patinka... Kartais sunku pasakyti, kur man mada baigiasi. Esu kaip smalsus vaikas, kuris domisi visu pasauliu, ir savo pažinimą reflektuoju į madą (nuo objekto iki nešiojamo drabužio). Šiuo metu domiuosi tekstilės mokslo inovacijomis.

Jei laimėsiu „Injekciją“ dalyvausiu „Mados infekcijoje”, o dėl to ji taps dar geresnė nei buvo (juokiasi).



 

dizainerės, Gintarė Salemonaitė, Greta Vitkauskaitė, jaunos, konkursas, liucija domkutė, mada, mados infekcija, mados injekcija

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai