Sekmadienio receptas - šokoladiniai sausainiai su žemės riešutų sviestu

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme itin kvepiančių, netgi kalėdinėms dovanos tinkančių šokoladinių sausainių su žemės riešutų sviestu receptą.

Trukmė: 30 min.

Porcijos: apie 20 sausainių.

Reikia:

  • 100 g sviesto (kambario temperatūros),
  • 1/2 stiklinės paprasto cukraus,
  • 1/4 šaukštelio smulkios druskos,
  • 3/4 stiklinės kokybiškų kakavos miltelių be priedų,
  • 1 vidutinio dydžio kiaušinio,
  • 50 g tamsaus šokolado,
  • 2 šaukštų (su kaupu) kreminio žemės riešutų sviesto,
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių,
  • 1 stiklinės miltų.

Recepto eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių. Išsukite sviestą su cukrumi iki purios masės. Įdėkite druskos, kakavos, įmuškite kiaušinį ir gerai, bet atsargiai išmaišykite.

Šokoladą ištirpinkite virš karštos vandens vonelės. Sudėkite šokoladą ir žemės riešutų sviestą į tešlą, supilkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, įberkite riešutus ir gerai išsukite tešlą.

Švariomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus, kuriuos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 minučių ar pan., kol sausainių viršuje pasirodys mieli įtrūkimai.

Pastabos


Vietoje pinijų riešutų galite naudoti žemės riešutus, bus labiau į temą. Tik rinkitės kepintus, bet nesūdytus, gali būti perskelti pusiau. Labai čia tiks. Pati būčiau naudojusi, bet namie nebuvo. Beja, jau gal supratote iš pavadinimo, kad sausainiai išeina gan kartoki, nes naudojau nemažai geros kokybės kakavos ir tamsaus šokolado. Pavyzdžiui, vaikams tokie sausainiai gal nelabai patiks. Čia tiks tiem, kurie tikrai mėgsta tamsų šokoladą, jei norite mažiau kartumo, naudokite mažiau kakavos.


receptai, riešutų sviestas, saldumynai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai