Now Reading
Sekmadienio receptas – kreminė moliūgų sriuba „Pagal mamą“

Sekmadienio receptas – kreminė moliūgų sriuba „Pagal mamą“

Sekmadienio receptas - kreminė moliūgų sriuba „Pagal mamą“

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme itin rudeniškos, neįprastą ingredientą turinčios kreminės moliūgų sriubos receptą.

Trukmė: 60 min.

Porcijos: 6.

Reikia:

  • apie 0,5 kg moliūgo minkštimo, supjaustyto kubeliais,
  • poros saliero stiebų supjaustytų kubeliais,
  • keleto šakelių petražolių,
  • svogūno,
  • 1 skiltelės česnako,
  • žiupsnelio kuminų,
  • žiupsnelio džiovintų mėtų lapelių,
  • žiupsnelio čili pipiriukų,
  • druskos,
  • penkių rūšių pipirų,
  • 100 g lydyto sūrelio.

1. Susmulkintus moliūgus ir salierus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir virkite, kol salierai suminkštėja. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite ant sviesto. Tada sriubą pasūdykite, sudėkite prieskonius, svieste pakepintus svogūnėlius ir česnako skiltelę, petražoles ir dar pavirkite apie 15 min.

2. Tada puodą nukelkite nuo ugnies, kai biški atvėsta pertrinkite su elektriniu maišytuvu iki vientisos masės. Pastatykite puodą vėl ant ugnies, sudėkite lydytą sūrelį ir maišydami pakaitinkite, kol sūrelis visiškai ištirpsta. Supilstykite į jaukius puodelius ar dubenėlius ir patiekite su gabalėliu juodos duonos. Džiaukitės sriuba ir rudeniu!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top