Kino teatrų statistika: raumeningi herojai nebepopuliarūs

Kino teatrų statistika rodo, kad raumeningi vyrukai su galingais ginklais – nebemadingi. Šiuo metu populiariausi ir pelningiausi filmai – spalvingos pasakos ir romantiškos meilės istorijos.

Pelningiausių šių metų filmų penketuke karaliauja „Alisą Stebuklų šalyje“, „Žaislų istorija 3“, „Šrekas amžinai“, trečioji „Saulėlydžio“ sagos dalis „Užtemimas“ ir mokslinis veiksmo trileris „Pradžia“.

Raumeningų herojų ir veiksmo filmų garbę gina tik šiuo metu rodomas naujausias Sylvesterio Stallones darbas „Nesunaikinami“. Už išlaikytus tradicinius veiksmo filmų žanro ypatumus – vyriškus, drąsius ir kilnius herojus, galingus priešus, gausybę parako, sprogimų ir kraujo, juosta puikiai vertinama veiksmo filmų gerbėjų ir nuo pat savo debiuto kino teatruose pradžios - tvirtai laikosi žiūrimiausių filmų sąrašuose.

Vis tik, nepaisant „Nesunaikinamų“ sėkmės, veiksmo filmams ne patys geriausi laikai. Kol moterys dūsauja „Saulėlydžio“ kino seansuose, šlovingi raumeningų riterių, kruvinų kovų ir galingų ginklų gausūs filmai dūla prisiminimuose.

Pelningiausių pastarųjų metų filmų penketukas visiškai kitoks, nei, pavyzdžiui, buvo prie porą dešimčių metų. Prieš penkiolika metų populiariausias ir pelningiausias filmas buvo įtempto siužeto trileris „Nepriklausomybės diena“, prieš dvidešimt metų – „Terminatorius 2“, o prieš dvidešimt penkerius – „Oro gvardija“. Neveltui pristatydamas filmą „Nesunaikinami“, jo prodiuseris, režisierius, scenaristas, aktorius ir siela viename asmenyje - Sylvesteris Stallone, kvietė vyrus atkovoti savo pozicijas kino teatruose ir grąžinti veiksmo filmams šlovę.

Laikas.lt

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai