Sekmadienio receptas - storapadė pica su vištiena

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme sočios storapadės picos su vištiena receptą.

Trukmė: maždaug 140 min.

Porcijos: 2.

Energetinė vertė: 570 kcal (porcija/pusė picos).

Reikia:

Tešlai:

  • 1 1/2 puodelio kvietinių miltų,
  • 7 g sausų mielių,
  • šaukštelio cukraus,
  • šaukštelio druskos,
  • 1/2 puodelio šilto vandens.
                                 ***
  • 100 g vištienos filė be odelių,
  • trintų pomidorų be priedų,
  • jūros druskos su pipirais,
  • vištienos prieskonių,
  • kelių smulkiavaisių pomidoriukų,
  • kelių pievagrybių,
  • trupintų pistacijų riešutų,
  • šiek tiek smulkiai supjaustyto avokado,
  • šviežio parmezano sūrio,
  • džiovintų arba šviežių raudonėlių.

1. Puodelį miltų sumaišyti su druska, per vidurį padaryti nedidelę duobutę. Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu, leisti pastovėti keletą minučių. Supilti mieles į tešlą, išsukti šakute, pridėti dar miltų (nuo pusės iki viso puodelio), nedėkite per daug – svarbiausia, kad tešla neliptų prie pirštų, tačiau nebūtų per kieta. Išminkę, palikite valandai, jog iškiltų (masė turi padvigubėti).

2. Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir apkepkite. Susmulkinkite riešutus, pomidorus bei pievagrybius supjaustykite riekelėmis.

3. Iškilusią tešlą iškočiokite į apskritimą, dėkite ant miltais pabarstytos skardos, leiskite dar pakilti apie 20 minučių. Tuomet ištepkite pomidorų padažu, pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitintoje orkaitėje kepkite picos padą apie 20-25 minutes.

4. Ant iškepusio, kiek atvėsusio pado sudėkite paukštieną, pievagrybius, avokadus, pomidorus, užbarstykite riešutų, raudonėlio prieskonių. Ant viršaus užtarkuokite parmezano. Kepkite karštoje orkaitėje 10-12 minučių.


pica, pica su vištiena, picos receptai, receptai, sekmadienio receptas, storapadė pica, vištiena

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai