„Talentų banke“ – baldams naują gyvenimą dovanojanti Monika ir jos „Samanų sofutė“

Laikas.lt

Sėdėdami ant nuobodžios, niekuo neišsiskiriančios kėdės, šiandien itin džiaugiamės „Talentų banke“ pristatydami nors jau  kiek apsamanojusią, tačiau labai šviežią idėją, kodiniu pavadinimu „Samanų sofutė“, bei jos autorę Moniką Jakubkaitę. Mergina, kadaise gimtinę išmainiusi į svetimą šalį, Lietuvon grįžo pilna kūrybinės energijos bei pasiryžimo senus baldus prikelti naujam gyvenimui.

„Samanų sofutė“ – tai mano kūrybinis eksperimentas, gimęs iš labai kasdieniško poreikio – naujuose namuose neturėjau ant ko atsisėsti. O pati idėja užgimė savaime:  iš spalvų ilgesio, pirmųjų saulėtų pavasario dienų, darželio tuplių, neįgyvendintų kūrybinių idėjų spiečiaus, už keliolikos tūkstančių kilometrų paliktų namų nostalgijos...“, – pasakoja šiandieninė „Talentų banko“ herojė.

Mergina neslepia, jog visuomet jautė silpnybę antrų rankų daiktams, vintažui, kūrybingam pakartotiniam daiktų naudojimui (recycling‘ui), ekologijai, natūralumui – tam, kas turi dvasią ir prasmę. Pasak Monikos,  jos kūryboje niekas kitas geriau šių idėjų nesujungtų nei „Samanų sofutė“ .

„Mane žavi, kai nebereikalingi dėvėti baldai keliasi naujam gyvenimui, randa naujus šeimininkus ir ,šiek tiek paremontuoti , vėl puikiai atlieka savo funkcijas. Tokių baldų šeimininkai tausoja gamtą ir džiaugiasi laiko patikrinta kokybe, be to, sutaupo. Manau, investuoti į daiktus nėra prasminga, reikia investuoti į save, savo emocijas, būsimus prisiminimus. Todėl ir aš, užsiimdama kūrybine veikla, stengiuosi taupyti. Kruopščiai atsirenku baldus, įvertinu  jų būklę, apmušalus minkštiems baldams perku iš kokybiškų belgiško gobeleno atraižų, medinius baldus dažau pati, o nuo rudens prededu lankyti siuvimo kursus, kad ir siuvėjo paslaugų galėčiau atsisakyti“, – šypsosi M. Jakubkaitė.

Kam skirti „Samanų sofutės“ baldai? Ogi jauniems, kūrybingiems, taupantiems žmonėms,  kurie sutinka su anksčiau merginos išsakytomis mintimis.

„Pradžioje pavartojau žodį „eksperimentas“ – taip, ši idėja, nors ir ilgai brandinta, dar labai jauna, stokojanti patirties ir drąsos. Viską darau klausydamasi savo širdies bei skonio. Labai tikiuosi, kad „Samanų sofutė“ patinka ne man vienai...“, – savo trumpą prisistatymą baigia Monika, kurios darbus galite sekti „Facebook“ paskyroje.

Mes „užskaitom“! O jūs?


 

baldai, baldų restauravimas, Monika Jakubkaitė, Samanų sofutė, talentu bankas

Naujausi komentarai
as
2014-01-22, 15:37
joa sutinka, bet ideja gera ir praktishka:)
toma
2013-08-24, 18:11
smagu būtų matyti "prieš ir po"!
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai