Now Reading
Karklės festivalis ir jo lankytojai – pasmerkti (foto)

Karklės festivalis ir jo lankytojai – pasmerkti (foto)

Karklės festivalis ir jo lankytojai – pasmerkti (foto)

Karolina Paulonytė

Teatras prasideda nuo rūbinės, o Lietuvoje vykstantys muzikos festivaliai – nuo palapinių miestelio. Elementaru, kad kiekvienas atvykusysis stengiasi įsikurti kuo patogiau, o dažnu atveju ir arčiau aktyviosios festivalio zonos. Tiesa, tai padaryti, ne visada įmanoma.

Tačiau šį kartą apie „Karklė Live Music Beach 2013“ festivalio užkulisius arba apie tai, kas vyksta ten, kur susiburia atskiros bendraminčių bendruomenės.

„Taika, meilė ir muzika“ – tai tradicinis šūkis, kuris jau ketvirtus metus iš eilės sukvietė rekordinę minią į šį vieną seniausių žvejų ir gintaro gaudytojų kaimelį atšvęsti besibaigiančios vasaros palydėtuvių.  Kaip iš anksto žadėjo organizatoriai, šešiose scenose visas keturias dienas vyko per 70 Lietuvos ir užsienio atlikėjų pasirodymų. Tačiau tokie gyvos muzikos festivaliai savo lankytojus traukia ne vien plačiu muzikos ar pramogų asortimentu. Tad kuo dar? Geru oru, jūra, kopų smėliu, o gal taikiai ir meiliai nusiteikusiu kaimynu?

Visų svarbiausia – pozityviai nusiteikusia atvykėlių kompanija.  Rodos, kad Karklės festivalis su savo hipišku šūkiu, lengvu draivo užtaisu ir reivo prieskoniu būtent tokią minią ir traukia.  Pradedant nuo apsaugos darbuotojų ir pabaigiant šalia tavos palapinės įsikūrusiu nepažįstamu kaimynu.

„Giminė už mylios, o kaimynas už tvoros“, – tai byloja liaudies išmintis, o festivalio išmintis sako, kad kelioms dienoms šalia tavos palapinės įsikūręs kaimynas – geriausias tavo bičiulis.

Išties, jau ketvirtus metus iš eilės Karklės festivalis parodė, jog muzikos mylėtojai perka bilietą ne tik, kad galėtų pramogauti koncertų zonoje, bet ir tam, kad kelias dienas pamirštų bet kokius barjerus, skiriančius visiškai nepažįstamus žmones. Festivalio lankytojų troškimas kelias dienas praleisti hipiškame transe geriausiai išryškėja palapinių miestelyje.

Prisėsti šalia kaimynų palapinės, pasidalinti įspūdžiais, sudainuoti drauge (gal ir pro šalį) seną gerą dainą, o gal pavaišinti ar pasivaišinti kaimyno gėrybėmis – tokia ta palapinių miestelio kasdienybė. Tiesa, trumpa, bet ilgam įsimenanti. Ši taika ir meilė, kuri užlieja palapinių miestelį, vėliau pasklinda ir aktyvioje koncertų zonoje.

Galima sakyti, kad kol Karklės šūkis bus „Taika, meilė ir muzika“, tol ji bus pasmerkta augti, o jos lankytojai – pasmerkti linksmintis. 

Karklės festivalio atmintinė:

1. Visos palapinių miestelyje vietos yra pačios geriausios, o kaimynai – draugiškiausi. Nesuk galvos, kur statyti palapinę, nes keturioms dienoms tu pasmerktas gyventi taikoje, meilėje ir muzikos apsuptyje.

2. Jei pasimetei nuo draugų, apsidairyk, jų čia dar kokie 10 tūkst.

3. Stovyklavietėje pasistatyk palapinę ir įsimink kur  (arba susibičiuliauk su stovyklavietės kaimynais, jie visada pasirengę tau padėti).

4. Pasirūpink ne tik maisto ar alkoholio atsargomis, bet ir vandeniu. Antros festivalio dienos rytą jis vertingesnis už auksą.

5. Pasirūpink kaimynais, nes jie pasirūpins tavimi.

6. Pametei piniginę, rankinę, telefoną ar kažką kito vertingo, kreipkis į informacijos buveinę. Kažkas radęs tikrai tai grąžino.

7. Nenori sukti galvos, kuo rengtis festivalyje – įsigyk kostiumą (zebriukai, dinozauriukai ir kiti įvairiausio plauko padarai – ten mylimi).

8. Organizatoriai rūpinasi gera programa, o tu pasirūpink gera nuotaika.

9. Jei mama įdėjo lauknešėlį, jokiu būdu nesinešk jo į festivalio zoną. Užkask prieš.

10. Į šypseną atsakyk šypsena.

11. Ramybės zona – tai tik mitas, neturėk vilčių miegoti. 

12. Vis dėlto, geriausia vieta pamiegoti yra paplūdimys.

13. Eik, bėk, ropok, šliaužk, bet dalyvauk!

14. Turėk kuo pasistiprinti, nes jėgų reikės tikrai daug!

15. Vyraujanti nuotaika: „As more crazy as more funny“

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top