Knygų pusryčiai: nuotykiai ir magija olandiškame „Raveleine“ (konkursas)

Laikas.lt

Vaudenbergų šeimoje auga penki skirtingo amžiaus vaikai, bet vienintelis, kuris sielojasi dėl to, kad šeima iš miesto persikelia į kaimą, yra Tomas. O kaip kitaip? Juk vaikinukas mieste grojo gitara roko grupėje, o senojoje užeigoje, kurią nusipirko Tomo tėvai, jautiesi tarsi grįžęs į Viduramžius. Tikra tremtis. Nors mažiesiems Vaudenbergų vaikams, atrodo, viskas čia labai patinka!

Neįtikėtini nuotykiai prasideda tada, kai jauniausias Tomo brolis Jostas pradingsta už paslaptingų vartų, ant kurių parašytas žodis „Raveleinas“. Visas penketukas patenka į keistą pasaulį, kuriame varnai virsta žirgais, kalavijais švytruoja raiteliai ir tyko keistos metalinės pabaisos. O Vaudenbergų vaikai čia yra suaugę ir virtę narsiais riteriais. Negana to, paaiškėja, kad būtent jiems lemta išgelbėti Raveleino šalį nuo blogio, todėl vaikai ieško atsakymų į, rodos, neįveikiamas mįsles ir sutelkę savo magiškąsias galias siekia galutinio tikslo. Kova tikrai nežada būti lengva...

Olandų rašytojas Paul van Loon amžiną vaikų meilę ir populiarumą užsikariavo serija „Siaubų autobusas“. Pirmosios dvi serijos dalys jau yra išleistos ir Lietuvoje. Knyga „Raveleinas“ Olandijoje taip pat tapo bestseleriu, o Efteling mieste iškilo įspūdingas Viduramžių dvasia ir magija alsuojantis pramogų parkas. Nukeliauti į Raveleiną dabar galima ne tik knygos puslapiuose, o ją verta atsiversti visiems, kurie žavisi nuotykiais, magija, nebijo iššūkių ir nesidrovi pripažinti, kad geriausiais draugais ir bendražygiais gali tapti ir mažieji broliai bei sesutės.

Laimėkite šią knygą konkurse čia.

Knygų pusryčiai, Nieko rimto, Paul van Loon, raveleinas, vaikų literatūra

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai