Now Reading
Ko ieškoti Zarasuose pagal „Samsung Galaxy S 4“ vasaros reporterę Agnę (foto)

Ko ieškoti Zarasuose pagal „Samsung Galaxy S 4“ vasaros reporterę Agnę (foto)

Ko ieškoti Zarasuose pagal „Samsung Galaxy S 4“ vasaros reporterę Agnę (foto)

Laikas.lt

7 ežerų apsuptas miestelis Zarasai puikiai žinomas aktyviesiems vasarotojams – festivalių lankytojams. Kasmet bent po keletą kartų vieną iš čia esančių salų „okupuoja“ gyvos muzikos ištroškę festivalininkai su spalvotomis palapinėmis, demonstruojantys festivalių įkvėptas „Haute couture“ mados tendencijas ir pilni tvirto nusiteikimo, kad tikram vasarotojui nei lietus, nei uodai, nei kieta „lova“ miegmaišyje – nebaisu.

Kur vykti?

Šią vasarą Zarasuose dar laukia:

  • Lietuvos galiūnų čempionato etapas. Liepos 20 d., Zaraso ežero sala, Zarasai;
  • „Galapagai“ – tarptautinis muzikos ir pramogų festivalis. Rugpjūčio 2–3 d., Zaraso ežero sala, Zarasai;
  • 300 ežerų ralis – tarptautinis automobilių ralis. Rugpjūčio 9–10 d., Zaraso ežero sala, Zarasai;
  • „Masters of Calm“ – sveikos gyvensenos ir dvasinio tobulėjimo festivalis. Rugpjūčio 10–17 d., Zarasų r. Dūburio ežero sala;
  • „Mėnuo juodaragis“ – šiuolaikinės baltų kultūros festivalis. Rugpjūčio 23–25 d., Zaraso ežero sala, Zarasai.

Ko ieškoti?

Į Zarasus verta užsukti ne tik vykstant festivaliui, bet ir visą vasarą. Ežerų kraštu vadinamame Zarasų rajone skaičiuojama apie 300 ežerų. Vandens telkiniai čia sudaro apie 10 proc. teritorijos. Maudymosi kostiumai, pripučiami čiužiniai, valtys ir baidarės – pasiimkite visą tai keliaudami į Zarasus. O kai pirštai susiraukšlėja nuo ilgo mirkimo vandenyje, aplankykite turistinius objektus, kurių čia gausu.

Apžvalgos tiltas. Atsidūrus Zarasuose jo ilgai ieškoti nereikės. Didžiulis virš miesto iškilęs apžvalgos tiltas lankytojams atidarytas dar visai neseniai – 2011-aisiais. Dizaino atžvilgiu tai analogų Lietuvoje neturintis statinys.

Keliaudami nuo tilto žemyn, nusileisite į Zaraso ežero pakrante nutiestą taką su suoliukais, ant kurių prisėdus galima grožėtis ežeru. Čia taip pat rasite valčių nuomos punktą ir jaukią kavinukę norintiesiems atsigaivinti ar užkąsti.

Šlyninkos vandens malūnas. Netoli Zarasų, ant Nikajos upelio kranto, jau tris šimtus metų stovi Šlynikos vandens malūnas. Jame įrengtas muziejus, kuriame galima pamatyti, kaip senuoju būdu malami miltai, ir net paragauti iš jų keptos duonos. Čiurlenantis upelis, ošiantys medžiai ir šiltos duonos kvapas – jausmas kaip pas močiutę kaime.

Storiausias ir seniausias ąžuolas. Turbūt daugelis mokykloje girdėjote apie storiausią, seniausią Lietuvoje medį – Stelmužės ąžuolą. Sako, kad jo amžius siekia apie 1 500 metų. Ąžuolo skersmuo – 3,5 m, apimtis – 13 m, aukštis – 23 m. Užsukite pasižiūrėti, kaip jis atrodo gyvai!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kur apsistoti?

Jei vykstate į festivalį didžiojoje Zaraso saloje raiste organizatorių įrengtą palapinių miestelį. Jei į Zarasus atvykote ne festivalio metu, įsikurti galite stovyklavietėse: http://www.zarasai.lt/tic/index.php?kas=676

Jei trokštate daugiau komforto, apsistokite jaukiame, visus būtiniausius patogumus siūlančiame, greta miesto esančiame kempinge: http://www.zarasai.lt/tic/index.php?kas=98&ids=30&idm=0

„Samsung Galaxy S4“ vasaros reporterė Agnė


Daugiau apie projektą „Samsung Galaxy S4“ vasaros reporteris“ čia.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top