Lietuje ir muzikoje išmirkytas festivalis – „Tamsta muzika 2013“ (foto)

Laikas.lt
Lina Sabaitytė
Lauryno Aukštuolio nuotr.

Šiais metais festivalis „Tamsta muzika“ kasmetinę vasaros puotą iškėlė Trakų miestelyje. Iš Varėnos miškų į miesto erdvę perkeltos muzikos fiestos organizatoriai agitavo, kad prastas oras – nekliūtis linksmybėms. Regis, taip ir buvo, bet gal ne pats miestas, kiek geras nusiteikimas neleido publikai liūdėti, kai tuo tarpu festivalio simboliu tapęs Jonas Krikštytojas nusprendė palaiminti atvykėlius dvi dienas trukusiu lietumi.

Išmirkę muzikos ir lietaus lašuose festivaliautojai tikrai nesiruošė trauktis, nors publikos, lyg lietaus debesų, protarpiais padaugėdavo ir sumažėdavo. Muzikos mylėtojai ir patys atlikėjai mėgavosi naujomis erdvėmis ir tikrai neprasta programa. Kaip ir kasmet, „Tamsta muzikoje“ vieši daug Lietuvos muzikantų ir atlikėjų, kurie, tikriausiai, daugeliui lankytojų yra ne vieną kartą girdėti, o kai kuriems, festivalis gali būti puikia erdve gyvai išgirsti ir susipažinti su Lietuvos muzikos scenos grandais bei naujokais. Šiais metais pirmą kartą savo kojas į festivalio „Tamsta muzikos“ balas įmerkė grupės „Golden Parazyth“ ir grupė „Skylė“, atlikėjai Ba. ir Alina Orlova.

Tris dienas trukusiame festivalyje muzikos tikrai netrūko: pagrindinėje muzikinėje erdvėje buvo patalpintos dvi scenos, o žiūrovai, lyg estafetės dalyviai, be sustojimo ir pertraukų galėjo mėgautis muzika. Vienoje scenoje koncertuojant vienai grupė, kitoje – jau girdėjosi besiruošiančių atlikėjų soundcheckas. Skųstis ilgomis pertraukomis ar vėlavimais negalėjo niekas – viskas vyko vietoje ir laiku. Deja, dėl ne itin palankių oro sąlygų dieną groję muzikantai turėjo pasitenkinti šiek tiek mažesne klausytojų auditorija nei groję vakaro programos metu.

Pirmosios dienos koncertinę programą vainikavo šių metų festivalio laukiamiausias, daugelio klausytojų gilią jaunystę menantis „Shaggy“. Susirinkusių gerbėjų minia atlikėją su visa grupe pasitiko itin audringai, regis, visi buvo paruošę namų darbus – dainų tekstai skambėjo kartu su „Shaggy“. Energijos ir puikios nuotaikos pliūpsnis ant scenos pažadino visus – „Shaggy“, nors ir su senų dainų repertuaru, vis dar turi nemažai „parako“.

Antros dienos programos akcentu tapo belgų kilmės atlikėja Selah Sue. Jauna atlikėja, daugeliui susirinkusiųjų, tikriausiai, buvo saldi naujiena, nors pasaulyje 24 metų mergina jau yra sulaukusi didelio dėmesio ir pripažinimo. Ko gero, ne vienas festivaliautojas sutiktų, Selah Sue – mažutė energijos ir galingo balso „bomba“. Tie, kas jos nežinojo, manau, panoro susipažinti, atlikėja savo pasirodymo metu tryško energija, negailėjo nei balso, nei garso. 

„Tamsta muzika 2013“ – dvi dienas mirkusi lietuje, muzikoje, aluje ir linksmybėse, trečią dieną buvo apdovanota saulės. Atėjus metui skirstytis, visi džiovinosi saulės spinduliuose, užsigerdami likusiais, paskutinės festivalio dienos, muzikos gurkšniais. Galiausiai į koncertus galėjo užeiti visi norėję, miesto svečiai, gyventojai – visi, kuriems šį savaitgalį Trakuose skambėjusi muzika buvo mistinis elementas, galiausiai galėjo susipažinti su tuo, kas vyko už pilies sienų griuvėsių. Diskoteka baigėsi.

Šis festivalis, kaip ir daugelis jų, su savais pliusais ir minusais, kitoks, bet dauguma dalyvavusių sutiktų, kad svarbiausia šiuo atveju išlaikyti geros nuotaikos ir bičiulystės dvasią, tuomet, nei lietus, nei kiti sunkumai iš prioritetinių vietų keliauja į priešpaskutinę vietą. Manau, su tuo, dauguma dalyvių sutiktų – nauji iššūkiai neišgąsdino pačių ištikimiausių festivaliautojų. Regis, beveik kiekvieną savaitgalį vykstantys muzikos festivaliai Lietuvoje tapo būtinu vasaros atributu, o pasirinkimas toks, kad, tikriausiai, atitinka daugumos gyventojų muzikinio stiliaus poreikius. 

Renginio nuotraukų galerija jūsų dėmesiui:

























































































lina sabaitytė, tamsta, Tamsta festivalis, Tamsta muzika

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai