Now Reading
Išskirtiniuose filmų seansuose po atviru dangumi – Europos kino žvaigždės

Išskirtiniuose filmų seansuose po atviru dangumi – Europos kino žvaigždės

Išskirtiniuose filmų seansuose po atviru dangumi – Europos kino žvaigždės

Laikas.lt

Įsibėgėjus vasarai, projektas „Kinas po žvaigždėmis“ visus kino gerbėjus kviečia į Šiuolaikinio meno centro kiemelį, kur 22:30 val. nuo trečiadienio iki šeštadenio bus rodomi visame pasaulyje įvertinti praeitų metų Europos kino režisierių darbai: „Medžioklė“, „Karališkas romanas“ , „Tabu“ ir dokumentinės kino istorijos „Kino odisėja“ antroji dalis.

Europos kino savaitę pradės drama „Medžioklė“, kurios režisierius Thomas Vinterbergas – žymus danų kino ir teatro režisierius, vienas iš garsiojo „Dogmos 95“ judėjimo dalyvių. Naujausias režisieriaus darbas, drama „Medžioklė“ buvo nominuotas Kanų kino festivalyje, pagrindinis filmo aktorius Madsas Mikkelsenas apdovanotas kaip geriausias filmo aktorius. Šis filmas pasakoja apie keturiasdešitmetį Luką, bandantį atsigauti po sunkių skyrybų. Jis turi naują darbą vaikų darželyje, naują merginą, daug draugų ir bando pataisyti santykius su paaugliu sūnumi Markusu. Tačiau vieną dieną, dėl netikėtų kaltinimų, viskas ima griūti. Nedidelėje bendruomenėje gandai ima plisti it virusas ir Lukui tenka vėl kovoti už savo gyvenimą ir orumą. Tai subtili, tačiau psichologiškai įtempta drama apie šiuolaikinę raganų medžioklę, apie žodžio galią formuoti ir keisti tapatybę. Filmo seansas – trečiadienį 22.30 val.

Ketvirtadienio vakarą visi, neabejingi istorinėms dramoms, kviečiami praleisti vakarą su kino juosta „Karališkas romanas“ (rež. Nikolaj Arcel), kurios centre – karaliaus Kristiano VII žmonos Karolinos Matildos ir rūmų gydytojo Strunzės draugystės istorija. Šių dviejų žmonių draugystė ir revoliucinės idėjos išprovokuoja politinį perversmą, kuris pakeičia Daniją amžiams. Berlyno kino festivalyje filmas buvo apdovanotas „Sidabriniu lokiu“ geriausio aktoriaus ir geriausio scenarijaus kategorijose, filmo peržiūra buvo palydėta net pusvalandžio trukmės aplodismentais. Tėvynėje juosta mušė visus žiūrimumo rekordus ir buvo pristatyta Oskarams.

Penktadienį Europos kino gerbėjai turės galimybę pasinerti į melancholišką meilės ir nusikaltimo istoriją kartu filmu „Tabu“. Režisierius Miguel Gomes yra šiuolaikinė Portugalijos kino žvaigždė, išsiskirianti drąsiu požiūriu ir netradiciniu pasakojimu būdu, o šis filmas yra akivaizdus to įrodymas. Už meninį novatoriškumą Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje apdovanotos kino juostos siužetas ne tik įtraukia, bet ir nepalieka abejingų. Tuo Vilniečiai ir miesto svečiai galės įsitikinti liepos 13 d. 22.30 val.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Savaitę užbaigs juosta „Kino odisėja, II dalis“, kuri pasakoja apie nebylaus kino eros pabaigą. Tai antroji Kino kritiko Marko Cousinso pasakojimo dalis, kuri remiasi gausiais fragmentais iš filmų, interviu su legendiniais režisieriais ir vietų, kuriose buvo nufilmuoti ryškiausi kino darbai, tyrimais. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top