Sekmadienio receptas - sausainiai su parmezanu ir kmynais

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme kvapnių, auksaspalvių sausainių su parmezanu ir kmynais receptą.

Trukmė: apie 45 min.

Porcijos: maždaug 35 sausainėliai.

Reikia:

  • 200 g margarino kepiniams,
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio arba „Džiugo“,
  • 1 didelio kiaušinio,
  • žiupsnio druskos,
  • poros žiupsnių kmynų,
  • žiupsnio čili miltelių,
  • miltų (kad išsiminkytų tešla).

1. Margariną (kambario temperatūros) gerai išsukite su sūriu iki purios masės, įmuškite ir įmaišykite kiaušinį. Įberkite druskos, kmynų ir čili, įmaišykite juos į tešlą. Po truputį pilkite miltus ir minkykite tešlą. Miltų pilkite tiek, kad tešla praktiškai neliptų prie rankų ir minkytųsi.

2. Padalinkite tešlą į dvi dalis, susukite į tūbeles ir įvynioję į maistinę plėvelę padėkite į šaldiklį maždaug 15 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 C laipsnių. Išimkite tešlos tūbeles ir aštriu peiliu supjaustykite riekėmis. Sudėkite į skardą, įklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie 15-20 min., kol dailiai apskrus. Išimkite, ataušinkite ir ragaukite.


kmynai, parmezanas, receptai, sausainiai su parmezanu ir kmynais, sausainių receptai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai