Now Reading
Spalvinga grojaraščio revoliucija „Tundros“ draustinio kalnuose ir pievose

Spalvinga grojaraščio revoliucija „Tundros“ draustinio kalnuose ir pievose

Spalvinga grojaraščio revoliucija „Tundros“ draustinio kalnuose ir pievose

Laikas.lt

Dešimtasis elektroninės muzikos festivalis „Tundra“ energingai ruošiasi artėjančiai šventei ir nori su visais pasidžiaugti stipriai išaugusiu atlikėjų sąrašu. Liepos 11–14 dienomis jubiliejaus verti muzikos meistrai kels tikras miško puotas, kuriose pagrindinis akcentas išliks malonius šiurpulius kelianti muzika.

Psy pievoje – įstabus svečias iš Rusijos

Į festivalį iš Rusijos pirmą kartą atvyksta Lev Greshilov – prodiuseris ir vienas įrašų firmos Osom Music įkūrėjų, scenoje prisidengęs pseudonimu Kindzadza. Gimtinėje ir už jos ribų neretai tituluojamas eksperimentinio psichodelinio *trance* karaliumi, rusas į 1000 geriausių visų laikų psy trance muzikos kūrinių sąrašą sėkmingai delegavo net 11 autorinių kompozicijų. Kindzadza mano, jog tik per šokį galima pasiekti vidinę ir išorinę ramybę, todėl PSY PIEVOJE skambėsiantis energingas tranzas užkurs šėlsmą, neabejotinai nusipelnantį festivalio vinies titulo. Taip pat šiemet

„Tundroje“ sulauksime iš šiltosios Italijos atvyksiančio „Looney Moon Records“ atstovo Phobos ir gaivinančiais ritmais garsėjančio „Alchemy Records“ įkūrėjo Shane Gobi. Šokiai pievose nesiliaus iki pat vėlyvo ryto, o kam dar liks jėgų, juos galės pratęsti PSY PAPLŪDIMIO scenoje. 

Bass liūno anatomija

Tūkstančius metų miegojusios laumės atsibus, kai BASS LIŪNE pašėlusią puotą surengs *dubstep* muzikos atstovas, „Bass music Awards“ rinkimuose geriausiu 2012 metų prodiuseriu pripažintas Kahn, pralenkęs tokias scenos pažibas, kaip Mala, Burial, Distance, pernai „Tundroje“ grojusius Kryptic Minds ir kitus garsius *bass* atlikėjus, o jo kūrinys „Dread“ išrinktas geriausiu 2012 m. kūriniu. Nemažiau laukiamas ir Didžiosios Britanijos drum & bass scenos grando dBridge pasirodymas. „Exit Records“ savininkas, kurio plokšteles taip pat leido tokios įrašų firmos, kaip „Metalheadz“, Shogun Audio ir Nonplus Records, pasirodymus surengs net dvejose – Bass liūno ir Techno kalno – scenose. Festivalio organizatoriai taip pat labai džiaugiasi artėjančiu brito Clubroot pasirodymu, kurio organiškose melodijose persipins subtilios emocijos ir šiurkštus vyriškumas. Užsienio žvaigždes apšildys ir palydės lietuviškų miškų gyventojai S13, Erelio Akis aka Daimon, Pakas, YouWin, Hathor & Sotus, Ras Dawg, Chipak ir daugelis kitų.

Šokiai ant Techno kalno

Ne tik triukšmingiausio festivalio taško, bet ir viso elektroninės muzikos draustinio pasididžiavimu šiemet taps anksčiau jau anonsuotas legendinio britų dueto The Orb pasirodymas. Festivalininkų ištvermę bandys gyvai grosiantis kanadietis Deadbeat, tvirto ir šaižaus *techno* meistras Perc bei neseniai net dvejose scenose dalyvavimą patvirtinęs Velvit aka dBridge.

Vyresniajai klubinėtojų kartai puikiai pažįstamas, o jaunesniesiems – nauju, „atominiu“ atradimu žadantis tapti Velvit pretenduoja į labiausiai pašėlusio draustinio žvėries titulą. Jam antrins elektroninės muzikos prodiuseris, atlikėjas ir didžėjus Casual Violence, po kurio tobulai sumaišytą techno muzikinę lavą galės be saiko trypti „Tundros“ draustinio velniai. Prie šios kompanijos prisijungs ir rusų techno chuliganas Krankiss, hard techno vikingas vokietis Proton, Baltijos šalių gentims priklausantis latvis Gesta, lietuvaičiai Hallucin, Calli, Anna Hanna, Android & Anber, Cyber ir kiti pripažinti šio stiliaus meistrai. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Chill out miške – subtilios ir elegantiškos muzikos siesta

Ramesniam pasisiūbavimui, meditacijoms ir poilsiui nuo trankios muzikos kvies samanų pataluose įsikūręs CHILL OUT MIŠKAS. Gyvą tropiškai šiltos, etnikos ir teigiamos energijos kupinos muzikos pasirodymą čia surengs festivalyje jau antrą kartą viešėsiantis solinis Laurence Harvey psychill projektas Kuba. Skoningai ritmišku mišiniu iš hip hopo, vidurio rytų „klezmerio“ muzikos garsų bei džiazo improvizacijų pakutens gyvai grosiantys australai The Asthmatix. Gyvus pasirodymus surengs svečiai iš Italijos Voodoo Tapes, Malasorti ir Para bei australai The Asthmatics. 

Miško ramybę puoselės ir visas būrys lietuvių, tarp kurių tiek gyvai grosiantys, tiek muzikos kolekcijas demonstruosiantys Gonzaless, Droop, InSearch, Junior Pecos bei per išskirtinį Tundros surengtą balsavimą daugiausiai balsų surinkusi Umiko.

Išsamus, gausiai iliustruotas ir muzikos nuorodų smalsiesiems pripildytas festivalio grojaraštis jau patalpintas festivalio svetainėje adresu www.tundrafestival.lt/#/grojarastis. Dešimtoji „Tundra“ išliks atmintyje ilgam, tad metas planuoti kelionę į magiškąjį Dūburio pusiasalį.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top