Now Reading
Liepos mėnesio horoskopas 12 Zodiako ženklų

Liepos mėnesio horoskopas 12 Zodiako ženklų

Liepos mėnesio horoskopas 12 Zodiako ženklų

Alfa.lt

Nepriklausomai nuo oro sąlygų, liepos mėnesį visiems mums bus šilta širdyse. Tiesa, žvaigždės nepamirš ekonominės krizės, bet vasaros viduryje įjungs lėtesnę pavarą. Žmogiškumas, paslaugumas, pasirengimas padėti kitam, supratimas ir mandagus bendravimas atsidurs priekiniame plane ir nuves mus toliau už stumdymąsi alkūnėmis, sausą logiką ar šaltos arogancijos taktiką.

Žinoma, kad visa tai bus labai naudinga meilei. Gerai iš anksto pasiruošus bus galima nesunkiai įgyvendinti drąsiausius troškimus. Bus puikus mėnuo. Nuo rugpjūčio gyvenimo vežimas vėl ims kratytis riedėdamas duobėtu keliu, tad skubėkite pasisemti energijos!

AVINAS
(03.21–04.20)

Mandagaus elgesio pamokos

Avinui liepos mėnesį romantika bus parašyta didžiosiomis raidėmis. Iš prigimties energingas ir karšto būdo Avinas atrodys aprimęs. Jis bus nusiteikęs svajingai, ieškos grožio ir ramybės. Malonių akimirkų jam netrūks. Jis ras, kuo pamaloninti širdį. Avinui gali įgrįsti visuotinis emocingumo ir jausmingumo sustiprėjimas, įkyrus lindimas bendrauti.
Patarimas Avinui: stenkitės išlikti mandagūs ir draugiški su žmonėmis, kurie jus erzina, kad nenoromis neįskaudintumėte jų savo tiesmuku būdu. Juk jūs žinote: su kiekvienu tokiu žmogumi būtinai susitiksite antrą kartą gyvenime!

Aviną ir meilėje masina iššūkiai. Tai reikia, kad jo susidomėjimas gali nusilpti, vos tik jis užkariaus geidžiamą subjektą ir pastarasis nesuteiks jam naujų impulsų. Nepaisant to, Avinas pajėgus palaikyti ilgalaikius santykius. Jam patinka varžybos, konkurencija, bet ne nuolankumas.

Impulsyvus ir drąsus Avinas mėgsta priimti greitus sprendimus ir finansų klausimais. Jo pomėgis rizikuoti padeda išnaudoti palankias galimybes. Kita vertus, jam patartina riboti savo impulsyvius pirkimus ir neapgalvotus sandėrius, kurie kenkia jo finansinei padėčiai.

Avinas – laibai dinamiškas, energijos kupinas ženklas. Pagrindiniai ji požymiai yra stipri valia ir siekimas pirmauti. Jeigu jis reguliariai nepailsi, tampa agresyvus. Dėl to jam gresia galvos ir dantų skausmai.

JAUTIS
(04.21–05.20)

Atlygis už triūsą

Liepos mėnesį Jaučiui teks smarkokai padirbėti, kad parodytų visiems, ko yra vertas. Bet pastangos apsimokės. Sėkmė aplankys greičiau, nei jis tikėsis. Įsijungęs į darbus jis sulauks netikėtos pagalbos.

Patarimas Jaučiui: liepos mėnesį nesusipratimai tiesiog tykos aplinkui. Stenkitės jų išvengti. Kaip kreipsitės į žmogų, taip jis atsilieps. O įstrigę meilės reikalai greičiau pajudės, jei sąmoningai nusiteiksite pašlifuoti savo kampuotą charakterį, ugdysite pakantumą ir sugebėjimą įsijausti į kito būseną.

Jautis nepaprastai mėgsta visokius gyvenimo malonumus, mėgaujasi seksu visais savo pojūčiais. Kadangi jis vertina pastovumą ir ištikimybę, gali gerokai užtrukti, kol jis pagaliau išsirinks partnerį. Jo supratimas apie romantiką yra šiek tiek senamadiškas. Jis sako tai, ką galvoja. Ir nemėgsta flirto.

Jo pastovumas ir kantrybe labai padeda darbe ir finansiniuose reikaluose. Jautis bijo rizikuoti, gerai viską apskaičiuoja prieš priimdamas sprendimą, todėl jo turtas auga pamažu be praradimų.

Jaučio kantrybė ir ištvermingumas daro neigiamą poveikį jo sveikatai, nes jis daug nutyli, iškenčia, nuslopina savyje. Jo jautriausios vietos yra gerklė, kaklas ir pečiai. Šių vietų ligos parodo, kad Jautis per daug iškentėjo. Taip pat ir antsvorio problemos yra ženklas, kad kažkas negerai. Jaučiui reikia išmokti dažniau sakyti „Ne“.

DVYNIAI
(05.21–06.21)

Jokio nuobodžiavimo!

Didelė tikimybė, kad pirmoje liepos pusėje Dvyniai patirs nusivylimų ir turės pavargti, kol su jais susidoros. Vėliau Dvyniams pasitaikys gera proga pakeisti aplinką. Tai bus naudingas dalykas, kuris išgelbės juos nuo nuobodulio ir suteiks naujų gyvenimo impulsų.

Patarimas Dvyniams: jei prisipažinsite sau, kai susidursite su nesėkmėmis, kur nenorėjote įsigilinti ir ką pražiūrėjote, jums paaiškės, kaip kitą kartą galėtumėte išvengti tokių pat nemalonumų. Sąmoningai mokykitės iš savo klaidų!
Bendrauti mėgstantys Dvyniai gyvena minčių pasaulyje. Jausmai jų nebaugina, nes jie nesugeba jų racionaliai paaiškinti. Šiaip iškalbingi Dvyniai ima išsisukinėti, kai pokalbis paliečia emocijas. Jie ieško partnerio, kuris jų nedusintų emocionaliai, su kuriuo galima būtų išsikalbėti.

Darbe Dvyniams reikia įvairovės ir dvasinių stimulų. Išstovėti prie konvejerio ilgiau kaip dieną jie nepajėgtų. Su pinigais jie elgiasi labai išmoningai. Būdami smalsūs jie greitai sužino apie naujausius triukus, nuolaidas, išpardavimus, investavimo galimybes.

Dvyniai trokšta pažinti ir suprasti pasaulį, dalintis su kitais savo atradimais ir patirtimi. Silpniausios jų kūno vietos: plaučiai ir rankos. Astma, alergijos ir rankų traumos parodo, kad Dvyniams trūksta naujų informacijos šaltinių ir bendravimo su kitais žmonėmis.

VĖŽYS
(06.22–07.21)

Išsilaisvinimas

Daugumai vėžių liepos mėnesio dienos bus kupinos sumaišties. Tai bus ženklas, kad gyvenime prisikaupė pasenusių dalykų, kurie trukdo laisvai judėti į priekį.

Patarimas Vėžiui: stenkitės kiek tik įmanoma nenusiteikti priešiškai ir pesimistiškai. Neįsileiskite į savo sielą kaltės jausmo, kai kiti ims reikšti pretenzijas. Išsivaduokite nuo nemalonių pareigų ir žmonių, kurie nuolat gadina jums gyvenimą, įtikinėdami, kad linki jums tik gero. Pabūkite egoistais ir pakovokite bent kartą už savo asmeninius poreikius.

Daug laiko turi praeiti, kol romantiškas Vėžys parodo kitam, kad jaučia jam simpatiją. Lengvai pažeidžiamam Vėžiui reikia įsitikinti, kad kitas nepiktnaudžiaus jo pasitikėjimu. Tada jis apgaubs savo išrinktąjį meile ir rūpesčiu.

Vėžys turi puikią intuiciją piniginiuose reikaluose. Deja, ne visada jis klauso savo vidinio balso, dažnai leidžiasi įkalbamas kitų. Darbe jam būdingas rūpinimasis kitais, kūrybingumas ir ambicijos, todėl jam geriausiai sekasi daryti karjerą tose srityse, kurios susijusios su menu arba pagalba kitiems žmonėms.

Vėžys – nepaprastai jautri būtybė, jis išmoko saugotis fizinių traumų ir psichinių sužeidimų. Dažniausiai jis pasitraukia nuo pavojaus. Kadangi pyktį ir įniršį jis dažniausiai užgniaužia neišlietus savyje, jie gali pasireikšti skrandžio problemomis ir depresija.

LIŪTAS
(07.23–08.23)

Būtinybė suvaldyti aistras

Pripažinimo ir šlovės trokštančiam Liūtui bus malonu liepos mėnesį būti dėmesio centre, bet kitų žmonių priekaištų ir pavydo dramų jam būtinai reikėtų išvengti. Kitaip vasaros viduryje jį užgrius beprasmiškų rūpesčių lavina. Santykių aiškinimasis jam nieko neduos, tik išsekins energijos atsargas.

Patarimas Liūtui: jūsų valioje yra pasirinkti, kokioms aistroms pasiduosite ir ką jos suteiks jums: kančias ar palaimą. Turite prisiimti atsakomybę už santykių su partneriu pobūdžio pasirinkimą. Įvertinkite savo galimybes, ar pajėgsite su juo sukurti tokius santykius, kokių trokštate. Jei ne, atsisakykite jų.
Viskas, ką daro Liūtas, turi būti didinga. Ir jo meilė turi būti aristokratiška. Jis apgaubia partnerį dėmesiu, lepina išskirtinėmis dovanomis. Ištikimybė jam būtina. Iš partnerio jis tikisi dėmesio ir lojalumo. Pavydas gali jam pakenkti.

Liūtas mėgsta prabangą. Su pinigais jis nesismulkina ir dėl jų per daug nesijaudina – kaip nors viskas susitvarkys. Kas rizikuoja, tas laimi – toks jo devizas. Pasitikintis savimi, stiprios valios, atkakliai siekiantis tikslo Liūtas anksčiau ar vėliau pakyla karjeros laiptais, jam juk nedera likti apačioje.

Liūtas garsėja savo geraširdiškumu, todėl silpniausia jo kūno vieta yra širdis ir kraujagyslės. Kai Liūtas gyvena ne taip, kaip liepia jam širdis, pastaroji ima negaluoti.

MERGELĖ
(08.24–09.23)

Naujos ateities vizijos

Mergelė, kuri visada buvo pragmatiška, atkakliai siekianti konkrečių tikslų, liepos mėnesį pasijus pasimetusi, be orientacijos, be gairių ir nebežinanti, kur traukti. Tikslai, kurie vakar dar buvo aiškūs kaip dieną, dabar ims kelti abejonių.

Patarimas Mergelei: paverskite trūkumus privalumais. Pasinaudokite abejonių periodu ir leiskitės kurį laiką nešamos srovės, nieko naujo nesiimkite ir neplanuokite. Tada žvaigždės duos jums naujų netikėtų impulsų.

Nežinomybė gąsdina Mergelę. Meilė ir aistra jai yra tokie dalykai, kurių negali iš anksto numatyti ir kontroliuoti. Todėl Mergelė neskuba užmegzti naujų pažinčių. Ji trokšta partnerio, su kuriuo jaustų dvasinį bendrumą.

Finansinius reikalus santūrioji Mergelė tvarko labai apdairiai. Švaistymas jai nebūdingas. Dideles investicijas ji kruopščiai patikrina ir apsvarsto. Mergelė gana smulkmeniška, ji mėgsta rinkti informaciją, organizuoti, analizuoti.

Informacijos įvertinimas, analizė, „suvirškinimas“ – pagrindinis Mergelės užsiėmimas. Fiziniame lygmenyje tai atitinka virškinimo sistemą. Čia prasideda problemos, kai ji patiria per daug stresų ir įtampos, kurių nepajėgia „suvirškinti“. Jai labai svarbu reguliariai atsipalaiduoti ir nusiraminti.

SVARSTYKLĖS
(09.24–10.23)

Galimybės sutvirtinti pozicijas

Liepos mėnesį Svarstyklės prisikentės nuo streso ar savo mielų artimųjų nedėmesingumo. Daug kas vyks ne taip, kaip jos bus susiplanavusios. Ir pagalbos iš kitų, kurios tikėsis, bet nesusipras primygtinai paprašyti, tikrai nesulauks

Patarimas Svarstyklėms: jums reikėtų vieną kartą atsisakyti senos taktikos, kai stengdavotės bet kokia kaina išsaugoti šventą ramybę, ir pakovoti dėl savo teisių. Taip diplomatiškai, kaip jums būdinga. Ir niekas nesugebės papriekaištauti, kad galvojate tik apie sav. Aplinkiniai dėl to tik ims labiau skaitytis su jumis ir gerbti.

Svarstyklės trokšta įgyvendinti kasdienybėje savo susikurtą meilės idealą. Jos nemėgsta būti vienos, siekia harmoningų, lygiateisių ir ramių santykių. Joms derėtų pačioms dažniau parodyti jausmus, ne tik galvoti apie juos.

Savo pajamas Svarstyklės investuoja į grožį: kosmetiką, stilingą interjerą, meno kūrinius, drabužius, kultūros renginius ir romantiškus vakarus. Joms sekasi tokie darbai, kuriuose gali pademonstruoti savo skonį ir estetinius polinkius, sugebėjimą maloniai bendrauti su nepažįstamais žmonėmis.

Kaip Svarstyklės ieško gėrio ir grožio gyvenime, savotiškai „filtruoja“ juos, taip jautriausias jų organas inkstai filtruoja nuodingąsias medžiagas iš kraujo ir palaiko skysčių pusiausvyrą. Sutrikę inkstai byloja, kad Svarstyklės neišlaiko dvasinės pusiausvyros. Gal kitiems atiduoda per daug, o gauna per mažai?

SKORPIONAS
(10.24–11.22)

Be pastangų nieko nebus

Liepos mėnuo Skorpionui bus produktyvus kaip niekad. Bet koks triūsas apsimokės. Ir kuo atkaklesnis, tuo geriau.

Patarimas Skorpionui: jei susikoncentruosite į svarbiausius dalykus, galėsite liepos mėnesį įveikti didelę užduotį. Tik nereikia nusiteikti daugybei visokių darbų iš karto, kad neišbarstytumėte savo jėgų po kruopelytę. Meilėje pasieksite tikslą tik elgdamiesi garbingai, nekoketuodami, neapsimetinėdami ir nevaizdindami tobulybės.

Jei ką nors užsibrėžia, Skorpionas atkakliai siekia tol, kol pasieks. Deja, per savo nepalenkiamą užsispyrimą dažnai neišvengia klaidų. Jis mėgsta atkakliai tyrinėti, atskleisti paslaptis. Skorpionai būna geri gydytojai, kriminalistai, mokslininkai ir laidojimo biurų darbuotojai, nes nebijo mirties.

Meilėje Skorpionui turi būti viskas arba nieko. Jis ieško tvirtų ryšių, trokšta prisirišti. Jis yra labai emocionalus. Jo bėda, kad mėgsta kontroliuoti kitą ir yra pernelyg pavydus.

Daugiausia energijos Skorpionas skiria dalykams, kurie susiję su laikinumu ir išgyvenimu. Fiziniame lygmenyje juos atitinka organai, atliekantys šalinimo ir dauginimosi funkcijas. Nuo per didelio psichinio krūvio Skorpionui gresia žemiau juosmens esančių organų ligos.

ŠAULYS
(11.23–12.21)

Saugokitės, kad jūsų idėjų nepavogtų!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Liepos mėnesį Šaulį patrauks nauja žinių sritis, užvaldys jį ir inspiruos didiems darbams.
Patarimas Šauliui: surinkite kuo daugiau informacijos iš tos srities, į kurią norėsite gilintis liepos mėnesį. Jums gali kilti genialių idėjų. Atidžiai kontroliuokite su kuo kalbatės, kuo pasitikite, ir neatskleiskite be reikalo vertingos informacijos pašaliniams asmenims. Ne kiekvienas susidomėjęs pašnekovas bus palankiai nusiteikęs ir gerų ketinimų vedamas. Taip pat ir jums patiems nėra reikalo vogti svetimų idėjų! Ženkite savarankišku keliu, nesidairydami į kitus!

Šaulys nemoka prisirišti prie partnerio, nes per daug mėgsta nuotykius. Nepaisant to, jis yra pajėgus ilgai išsaugoti tvirtus santykius, kol jį su išrinktuoju sieja humoras, bendri tikslai ir jaudinantys malonumai. Niekas taip negąsdina Šaulio kaip nuobodulys ir atsakomybė. Bet savo širdyje jis yra romantiškas ir idealistas.

Su pinigais Šaulys elgiasi optimistiškai, impulsyviai ir dosniai. Jis nuolat plečia savo akiratį, išsiugdo intuiciją ir galėtų tapti turtingas, jei būtų kantresnis ir atkaklesnis. Jis ieško prasmingo ir įdomaus darbo, nepakenčia rutinos.

Nuolat vis į naujus krantus plaukiantis žmogus nualina klubų sąnarius, kryžmenį, strėnas ir šlaunis. Šie organai simbolizuoja judrumą ir pasitikėjimą, kurių reikia Šauliui, traukiančiam per gyvenimą ir ieškančiam prasmės. Šių organų ligos įspėja, kad jis iškrypo iš savo kelio ar turėjo patirti skaudžių nusivylimų.

OŽIARAGIS
(12.22–01.20)

Visapusiškas atsinaujinimas

Liepos mėnesį Ožiaragį kankins nepaaiškinamas nerimas ir smulkios nesėkmės, kol jis nesusimąstys, kad jam reikia permainų. Konfliktai ir lūžiai turėtų atkreipti jo dėmesį į dalykus, kurie seniai nebefunkcionuoja ir yra keistini.

Patarimas Ožiaragiui: nesilaikykite bukai įsikibę senų įpročių, kurie jums tik trukdo vystytis. Būkite atviri sau ir pripažinkite, kad visapusiškas atsinaujinimas tikrai nepakenktų. Žvaigždės liepos mėnesį pareikalaus iš jūsų daugiau lankstumo.

Ožiaragiai būna labai santūrūs ir dalykiški. Baimindamiesi nekontroliuojamų jausmų jie įsimyli labai atsargiai. Gali būti romantiški, bet niekada visai nepames galvos net meilėje. Tai yra pagrindinė priežastis, kodėl jų užmegzti santykiai paprastai trunka ilgai.

Su pinigais Ožiaragis elgiasi labai atsargiai ir protingai. Iš anksto suplanuoja tikslą ir kantriai jo siekia. Kadangi jis vengia rizikos, tai nepatiria didelių nuostolių. Jei suklumpa, pakyla, nusipurto dulkes ir pradeda iš naujo. Ožiaragiai būna disciplinuoti, stiprios valios, sugebantys prisiimti atsakomybę, pareigingi. Jie gali vykdyti ilgalaikius projektus, kuriems reikia daug ištvermės ir atkaklumo, taip pat užimti vadovaujančias pareigas.

Daugiausia energijos Ožiaragis skiria klasifikavimui, grupavimui, tvarkymui, ribų nustatymui, stabilizavimui ir koordinavimui. Tad silpniausios jo kūno vietos yra oda, nagai, kaulai ir sąnariai. Gyvenime jam reikia geros atramos ir pakankamai judėjimo. Kai Ožiaragis praranda dvasinė pusiausvyrą, prasideda minėtų kūno dalių ligos. Jo vidinė būsena visada atsispindi kūno laikysenoje ir judesiuose.

VANDENIS
(01.21–02.19)

Yrimasis prieš srovę

Liepos mėnesį Vandeniui teks įveikti nemažai kliūčių ir povandeninių srovių. Žvaigždės reikalaus iš jo didesnio įsijautimo ir įsiklausymo į kitus. Tik tada jam pavyks sėkmingai žengti savo užsibrėžtu keliu, kai gerai įsisavins jam numatytas tolerancijos, atidumo ir kitų supratimo pamokas.

Patarimas Vandeniui: jeigu leisite sau kalbėti ir elgtis per daug laisvai, sukelsite nereikalingų konfliktų ir patys nukentėsite. Liepos mėnesį neverta tikėtis iš kitų supratimo ir atlaidumo. Nepaisant to, patys stenkitės suprasti kitus ir atsižvelgti į jų poreikius. Nevenkite parodyti brangiems žmonėms, kad juos mylite ir vertinate. Tada ir jie ims rodyti jums daugiau palankumo.

Vandeniui netrūksta jausmų, bet jis daugiau svarsto apie emocijas, nei pasiduoda joms. Iš baimės, kad jausmai gali jį užvaldyti, jis veja juos šalin. Taip praranda daugybę romantiškų akimirkų. Jo santykiai su mylimu žmogumi turi būti grindžiami draugyste, tolerancija ir supratimu. Vandenis yra tiesos fanatikas. Jeigu jis sako, kad yra ištikimas, tai galima juo tikėti.

Vandeniai yra puikūs stebėtojai, stengiasi viską aiškiai apžvelgti, perprasti ir yra atviri naujoms idėjoms. Jų polinkis plaukti prieš srovę neretai pridaro finansinių nuostolių. Retkarčiais jam praverstų labiau saugoti tai, kas įprasta, stabilu, nes ne visada beprotiškos idėjos, ekstravagantiški pasiūlymai duoda gerų rezultatų.

Vandenius galima laikyti veikiau genialiais mąstytojais, vizijų kūrėjais nei pragmatikais. Juos labiausiai domina ryšiai, internetas, socialinės reformos, aplinkos gerinimas. Jie sugeba kantriai dirbti, kol sulaukia rezultatų. Stebina aplinkinius unikaliomis idėjomis, būna gabūs technikai.

Vandeniai dažnai būti linkę mintyse save per daug nuvertinti. Jų nuotaikos keičiasi dažniau nei kitų ženklų. Jiems reikia laisvės, jie nori viską daryti savavališkai. Fiziniame lygmenyje tie vidiniai prieštaravimai gali pasireikšti sąnarių, blauzdų, kojų venų ligomis ir byloja apie būtinybę Vandeniui pasitikrinti savo santykį su laisve – per daug laisvės reiškia bėgimą nuo tikrovės, o tai ne visada būna gerai, per mažai – suvaržymus, trukdančius gyventi.

ŽUVYS
(02.20–03.20)

Fundamentas iš meilės

Liepos mėnesį Žuvys turės visas prielaidas svaigti iš laimės. Joms bus leista skrajoti padebesiais. Neatsiras jokio rimto kabliuko iš išorės, kuris nutemptų jas į „ašarų pakalnę“. Nebent jos pačios susikurtų sau kliūčių neigiamomis nuostatomis.

Patarimas Žuvims: meilė ir pagarba, kuriuos rodysite kitiems, sulauks atgarsio. Jūsų santykiai su partneriu taps intensyvesni. Tai sudarys puikų gero gyvenimo pagrindą. Užsitikrinusios tokį palaikymą iš užnugario galėsite drąsiai imtis sudėtingų užduočių.

Žuvys – didelės romantikės. Jos gyvena dėl meilės ir atsidavimo. Vis dėlto Žuvys nesilaiko griežtų taisyklių ir nevengia peržengti ribų. Jos sugeba įsijausti į kito būseną, užjausti ir suprasti. Todėl net būdamos tvirtai susaistytos su savo antrąja puse, lengvai leidžiasi kitų užkalbinamos. Įgijusios pasitikėjimą, gali iškart įsimylėti. Pasekmės jų nebaugina: kas bus rytoj, paaiškės vėliau. Jei Žuvų partneris nepavydus, turės šalia jautrų, švelnų ir lakios vaizduotės gyvenimo draugą.

Kadangi Žuvims materialūs dalykai nelabai svarbūs, joms sunku įsikurti, pasirinkti ar nusistatyti tinkamą matą. Kita vertus, jos turi gerą uoslę puikioms galimybėms ir gali reaguoti lanksčiai. Jei sugebėtų surasti savo tikrąjį pašaukimą, taptų disciplinuotos, išmoktų planuoti, joms gerai sektųsi tvarkyti finansinius reikalus.

Kadangi fantazijų pasaulyje jos jaučiasi kaip namie, Žuvys būna linkusios į muziką, meną, teatrą, kiną ar žiniasklaidą. Jos tiesiog intuityviai pajunta, ką galima panaudoti kūryboje. Dėl nepaprasto sugebėjimo įsijausti į kitus jos taip pat tinka gelbėjimo, slaugos ir medicinos darbams.

Žuvys svajoja apie rojų žemėje, gyvenimą be jokių suvaržymų, apribojimų ir būtinybės rūpintis materialiais dalykais. Todėl Žuvys būna linkusios į viską, kas žada galimybę ištrūkti iš kasdienybės, taip pat ir į žalingus įpročius. Pėdos yra ryšio su žeme simbolis, o limfinė sistema atitinka Žuvų bendrumo jausmą su pasauliu. Tai yra jų silpniausios kūno vietos.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top