Now Reading
Populiarėjanti tendencija: darbas – Vilniaus centre, pietūs – gamtoje

Populiarėjanti tendencija: darbas – Vilniaus centre, pietūs – gamtoje

Populiarėjanti tendencija: darbas – Vilniaus centre

Laikas.lt

Šiemet vilniečius, kaip ir kitų miestų gyventojus, džiugina itin karštas birželis. Savaitgaliais sostinė ištuštėja – poilsiautojai skuba ištrūkti į gamtą prie ežerų ir upių. Tačiau daug kam ir to negana – darbo dienomis pavargę nuo tvankaus oro savo ofisuose, nemaža dalis vilniečių per pietų pertrauką, parduotuvėse nusipirkę maisto ar kavinėse pasiėmę jo išsinešimui, skuba į artimiausius skverus ar parkus.

Tokių pietų lauke patrauklumą įrodė ir pernykštis renginys prie Baltojo tilto – rekordinis „Borjomi“ piknikas, darbo dienos pietų metu ant pievo sutraukęs virš 800 pietautojų.

„Aiškiai pastebima tendencija, kad piknikai tarp vilniečių populiarėja ne tik kaip laisvadienių leidimo būdas, kai išvažiuojama į Trakus ar kitas įdomias vietas aplink Vilnių, ber ir kaip alternatyva nusibodusiam sėdėjimui neretai tvankiose kavinėse. Norinčių darbo dienos pietų metą praleisti gryname ore atsiranda vis daugiau“, – sako oficialios natūralaus mineralinio vandens „Borjomi“ atstovybės Europai „IDS Borjomi Europe“ kompanijos rinkodaros vadovė Ieva Semerikovaitė.

Pietauti gamtoje dirbantiems Vilniaus centre geras galimybes sudaro tai, kad Vilnius, lyginant su kitomis Europos sostinėmis – labai „žalias“ miestas. Dėl šios priežasties net ir tie, kurių darbovietės įsikūrusios Vilniaus širdyje – Senamiestyje ar aplinkiniuose rajonuose, panorėję visada gali lengvai pasiekti artimiausią parką, pievą arba skverą.

Pristatome skaitytojams penkių Vilniaus centre esančių ir darbo dienos pietums puikiai tinkančių vietų sąrašą. 

Simono Daukanto aikštė

Ši nedidelė aikštė yra įsikūrusi Vilniaus universiteto centrinių rūmų ir Prezidentūros kaimynystėje. Dalį jos sudaro trikampis skveras, kuriame per mokslo metus geru oru nuolat galima matyti būrelius studentų. Vasarą jų nebelieka, tačiau dėl to skveras neištuštėja – patogi vieta ir jaukus medžių pavėsis čia sukviečia nemažai pietautojų, ieškančių žalumos Senamiesčio širdyje.

Tauro kalnas

Nuo šio kalno, dar vadinamo Pamėnkalniu, atsiveria puiki Vilniaus miesto panorama. Savaitgaliais čia veikia sendaikčių turgus, o šiokiomis dienomis geru oru čia galima sutikti daug laisvalaikį leidžiančių vilniečių. Nors ir įsikūręs visai greta centro, Tauro kalnas pasižymi ramybe, jo beveik nepasiekia automobilių triukšmas. Piknikas šioje vietoje – tai ne tik galimybė praleisti laiką gamtoje, bet ir iš aukštai pamatyti, koks įspūdingas yra Vilniaus miestas.

Barbakano kalnas

Barbakanas – bendrinis žodis, reiškiantis miesto gynybai skirtą mūrinį bokštą su šaudymo angomis. Tačiau vilniečių tarpe šis žodis dažnai vartojamas kalbant apie šio bokšto papėdėje plytinčią jaukią pievelę ir kalną, nuo kurio atsiveria graži Vilniaus panorama. Patogu tai, kad atvykę papietauti su mašina, ją gali palikti netoliese esančioje stovėjimo aikštelėje. Vakarais ant kalno galima sutikti būrius paauglių, tačiau dienomis jų nebūna ir kalnas yra puiki vieta norintiems ramiai praleisti laiką gamtoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Baltasis tiltas

Iš visų šio sąrašo vietų Baltasis tiltas yra viena iš labiausiai pamėgtų vietų, į kurią net darbo dienos pietų metu prisirenka daug žmonių. Tai lemia kelios aplinkybės – patogi geografinė tilto padėtis, greta esanti pieva ir upė, šalia veikiančios kavinės, restoranai suteikiantys galimybę pasiimti maistą išsinešimui. Baltojo tilto ir jo apylinkių, kaip pikniko vietos, populiarumą įrodo ir tai, kad pernai būtent čia vyko rekordinis „Borjomi“ piknikas, pritraukęs virš aštuonių šimtų dalyvių. Pasak I. Semerikovaitės, jau visai netrukus piknikų mėgėjai bus pakviesti į dar įsimintinesnį pikniką.

„Šįkart renginio dalyviams ruošiame išskirtinę staigmeną. Mes siekiame populiarinti piknikų pietų metu kultūrą Lietuvoje ir įrodyti, kad pikniką galima surengti ne tik ant pievos“, – teigia I. Semerikovaitė.

Prancūzparkis

Pietų lauke entuziastai mėgsta ir Konstantino Sirvydo skverą, vilniečiams geriau žinomą kaip „prancūzparkis“. Tokio pavadinimo skveras nusipelnė todėl, kad netoliese yra įsikūręs Prancūzų kultūros centras. Čia pievelės esama mažiau, tačiau kiekvienas tikrai gali rasti sau vietos arba įsikurti ant vieno iš greta esančių suoliukų. Tai puiki vieta pailsėti nuo gatvės triukšmo ar net tumpam įsijausti į prancūzišką atmosferą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top