Prie festivalio „Tamsta muzika 2013“ prisideda alikėja iš Belgijos – Selah Sue

Laikas.lt

Festivalio „Tamsta muzika“ atlikėjų iš užsienio sarašas gausėja – Selah Sue iš Belgijos patvirtino savo dalyvavimą. Ši populiari dainininkė į Lietuvą atvyks kartu su savo grupe.

Jos debiutas įvyko 2011 metais ir susilaukė didžiulės sėkmės Europoje - buvo išpirkta 700 000 pirmojo albumo kopijų. Po to sekė sutartis su „Columbia records“, įrašų leidybos kompanija iš Amerikos, kuri dirba ir su Adele bei kitomis žvaigždėmis. Vos tik pasirodžius Selos Sue albumui Amerikoje, per 4 dienas jis pateko į iTunes Top 30. Šiai soul, funk, reggae stilių atlikėjai pats Prince pasiūlė apšildyti jį viename iš savo pasirodymų, su Cee Lo Green ji kartu įrašė duetą „Please“, bendradarbiavo su J. Cole, o Nneka prodiusavo jos debiutinį albumą, kuris tapo triskart platininiu.

Selah Sue buvo išrinkta geriausia metų atlikėja Belgijos MIA apdovanojimuose.

Jos balsas dažnai lyginamas su Amy Winehouse. “Aš dėl to nei kiek nenusimenu, - pasakoja Selah “W” USA žurnalui, - tačiau jei jūs įdėmiai pasiklausytumėtė visos mano muzikos, ji labai skirtinga”. Ir iš tiesų, jos funky neo soul stiliumi persmelktas repertuaras labiau primena jamaikietiškus garsus ir reggae atmosferą. “Papermag” USA žurnalas stebisi, kaip ši smulki dainininkė iš Belgijos gali turėti tokį stiprų, sodrų balsą, panašų į juodaodžių atlikėjų, o Bust (USA) žurnalistas pažymi, kad Selah Sue turi ne tik modelio išvaizdą, bet ir didžiulį talentą.

Primename, kad į “Tamsta muzika” festivalį atvyksta ir šios žvaigždės: Shaggy (JAV), Quadron (DE), Cortes (UK).

Kalbama, kad šiemet tai bus bene geriausias festivalis – jame dar niekada nėra koncertavę net 4 grupės iš užsienio. Lietuvių atlikėjų desantas taip pat įspūdingas: pirmą kartą festivalyje gros Alina Orlova, Saulius Prūsaitis su projektu “Face white”, Aistė Smilgevičiūtė ir Skylė, jaunas kylantis atlikėjas BA, grupė Golden Parazyth, kurie ką tik apšildė Lanos Del Rey koncertą. Pirmą kartą čia bus geriausių Lietuvos DJ scena, šokiai iki ryto su Martin Virgin, Monday Jazz, Saulty, Vaiper Despotin (Renegades of Bump), The Sneekers ir kt. Matysime ir jau pamėgtas grupes: Keymono, Leon Somov&Jazzu, BIX, Dee&Kamy, The Ball&Chain su Jurgiu Didžiuliu ir Erica Jennings priešakyje, senbuviai Poliarizuoti stiklai, Freaks on floor, Liūdni slibinai, 4Fun ir daugelį kitų gyvos muzikos atlikėjų.

Selah Sue, tamsta, Tamsta festivalis, Tamsta muzika, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai