Now Reading
Teatro debiutų festivalio „Tylos!“ uždaryme – kūrybinis karštis

Teatro debiutų festivalio „Tylos!“ uždaryme – kūrybinis karštis

Teatro debiutų festivalio „Tylos!“ uždaryme - kūrybinis karštis

Laikas.lt

Rimtos meninės temos, kūrybinis karštis ir vis didėjantis teatro mylėtojų susidomėjimas – tokia penktojo, tarptautinio teatro debiutų festivalio „Tylos!“ reziumė. Sekmadienį Vilniaus mažojo teatro ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos organizuojamą teatro debiutų festivalį „Tylos!“ uždarė J. Vachtangovo teatro studijos spektaklis „Paukščiai“ (rež. M. Milkis). Tą patį vakarą pirmą kartą apdovanoti geriausi festivalio aktoriai, ryškiausias ansamblis, geriausias spektaklis, jaunojo teatro idėja.

„Tokie jauni žmonės ir tokios rimtos meninės temos, – džiaugėsi festivalio meno vadovė, režisierė Gabrielė Tuminaitė. – Buvo labai sunku iš geriausių išrinkti geriausius. Tikiuosi, kad po festivalio jauniesiems teatro kūrėjams bus dar drąsiau žengti pirmuosius žingsnius, o teatro mylėtojai tuos žingsnius seks ir vertins.“

Vilniaus mažojo teatro vadovė Greta Cholina sakė, kad jaunieji debiutantai praėjusią savaitę sėkmingai atlaikė karštį – ir kūrybinį, ir tikrą. „Tikimės su visais susitikti ir kitais metais. Festivalis tampa tarptautiniu, visuomenės dėmesys jauniesiems teatro kūrėjams auga ir tai labai džiugina“, – sakė teatro vadovė.

Teatro debiutų festivalyje „Tylos!“ apdovanoti:

Ryškiausias ansamblis: J. Vachtangovo teatro Pirmoji studija už spektalį „Paukščiai“, rež. Michailas Milkis, Maskva.

Geriausias aktorius:  Paulius Markevičius už Lebedevo vaidmenį spektaklyje „Ivanovas“, rež. Silva Krivickienė, teatras-studija „Theaomai“, Vilnius.

Geriausia aktorė: Natalija Ušakova už Franso vaidmenį spektaklyje „Liebe. Schiller“,  rež. Jurijus Butusovas, Rusijos teatro meno universitetas GITIS, Maskva.

Geriausias spektaklis: „Liebe. Schiller“, rež. Jurijus Butusovas, Rusijos teatro meno universitetas GITIS, Maskva .

Už jaunojo teatro idėją: Klaipėdos jaunimo teatras, spektaklis „Paukštyno bendrabutis“ (rež. Valentinas Masalskis).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Už pirštų teatro meistrystę: spektaklis „Berniukas ir žuvėdros“, rež. Gela Kandelaki ir Vytautas V. Landsbergis.

Festivalio komisija: festivalio meno vadovė Gabrielė Tuminaitė, Vilniaus mažojo teatro vadovė Greta Cholina, režisierius Kirilas Glušajevas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Teatro ir kino fakulteto dekanė Elona Bajorinienė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos teatrologijos studentė Aušra Kaminskaitė.

Teatro debiutų festivalio „Tylos!“ tikslas – sudaryti galimybę jauniems kūrėjams prisistatyti žiūrovams, paskatinti juos žengti pirmuosius tvirtus žingsnius savo profesijoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top