Now Reading
Loftas Fest 2013: vieną iš 5 festivalio scenų kuruoja „Vilnius Temperature“

Loftas Fest 2013: vieną iš 5 festivalio scenų kuruoja „Vilnius Temperature“

Loftas Fest 2013: vieną iš 5 festivalio scenų kuruoja „Vilnius Temperature“

Laikas.lt

Tarptautinis ir fenomenalus festivalis mieste „Loftas Fest 2013“ toliau skelbia savo programą. Šiandien – visas dėmesys į vieną iš 5 festivalio scenų – „Vilnius Temperature Stage“.

„Vilnius Temperature“ – tai fenomenalus video tinklaraštis, kuris žingsnis po žingsnio dokumentuoja akustiškai grojančias vietines ir ne tik vietines grupes Vilniaus miesto fone. Jais patikėjo net patys islandai „Gus Gus“. 

Taip pat „Vilnius Temperature“ sužavėjo ir loftiečius: „Tai jau ne tik Lietuvoje įvertintas muzikos videoblogas, taigi šiemet pakviečiau juos sudaryti kylančių muzikos vilčių iš Baltijos šalių programą“, – sako festivalio organizatorius Victoras Diavara.

„Temperatūros“ scenoje gros tik perspektyviausi

„Vilnius Temperature“ scena veiks visas 3 festivalio dienas. Viena iš didžiausių šios scenos žvaigždžių – estai „Zebra Island“. Tai šiuo metu bene madingiausia nauja Estijos grupė. Jų muzika svyruoja nuo dream pop iki shoegaze, o jų skambesys lyginamas su „Beach House“ ir netgi su Lietuvoje labai mylimais „M83“.

„Scenos kuravimas – naujas nuotykis mums. Publika įpratusi „Vilnius Temperature“ sieti su ramia akustine muzika, bet mes norėjome praplėsti ribas, tad į festivalį pakvietėme elektronikos, roko ir net modernaus džiazo atlikėjų“, – sako „Vilnius Temperature“ bendraautorius, muzikos žurnalistas Karolis Vyšniauskas.

Kaip pavyzdžius Karolis pamini estų bass muzikos duetą „Faun Racket“, vieną talentingiausių „miegamojo muzikantų“ Lietuvoje „King Sleep“, Talino muzikos savaitėje užsirekomendavusius vilniečius „Without Letters“.


„Without Letters“

Taip pat „Temperatūros“ scenoje pasirodys šiuo metu tarp rimčiausių lietuviško rokenrolo vilčių esantys „Deeper Upper“, 18-os dar neturintis, bet jau senųjų indie tradicijų grąžinimu iš užmaršties susirūpinęs ba., Europą su savo akademinio džiazo standartus laužančia muzika išmaišę „InSearch“, indie, disco ir grunge muzikos stipruoliai „Monkey Tank“, XXI a. hipiai „Baltasis kiras“, triuškinantį džiazą kuriantys „Sheep Got Waxed“ vaikinai, „Joy Division“ ir kitų šaltų post-punk grupių įkvėpti anykštėnai „Chairs and Tables“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


„Deeper Upper“

Išrink savo „Vilnius Temperature“ grupę

Vieną iš sekmadienio grupių „Vilnius Temperature“ komanda kviečia rinkti patiem žiūrovam. Jau šiandien „Vilnius Temperature“ „Facebook“ profilyje bus pradėtas savaitę truksiantis atviras balsavimas. Viena iš daugiausia balsų surinkusių grupių bus pakviesta į „Loftas Fest 2013“.


ba.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top