Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: sočiosios salotos su šilta vištiena

Sekmadieninis Jurgos receptas: sočiosios salotos su šilta vištiena

Sekmadieninis Jurgos receptas: sočiosios salotos su šilta vištiena

Laikas.lt

„Laikas.lt“ toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos sočiosios salotos su šilta vištiena sočiąsias salotas su šilta vištiena.

Sudėtis:

400 g. vištienos krūtinėlės
50 g. kietojo sūrio
½  nedidelio Pekino kopūsto
2 pomidorų
2 trumpavaisių agurkų
½ paprikos
Juodųjų alyvuogių
Šviežių baziliko lapelių
Batono skrebučių

Padažui:

1 skiltelės česnako
4 v.š. lengvo majonezo
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. citrinų sulčių
Truputį vandens

Šių salotų gaminimui sugaišite maždaug 15 minučių, tad jos puikiai tinka tingioms sekmadienio popietėms. Taigi, pirmiausia kubeliais supjaustykite batoną ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Tada stambiai supjaustykite vištienos filė, paskaninkite druska bei pipirais, gausiai apibarstykite sezamo sėklomis ir palikite ramybėje, kol keptuvėje įkais aliejus. Tuo tarpu galite nuplauti daržoves. Kai aliejus įkaista, sudėkite vištieną ir apkepkite iš abiejų pusių. Vištiena iškepa labai greitai, tad, jai įgavus auksinę spalvą, iš karto išimu iš keptuvės. Kol kepa vištiena, galima pasidaryti padažą: į dubenėlį sudėkite majonezą, porą šaukštų alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių bei šlakelį vandens, išspauskite skiltelę česnako ir viską išplakite – padažas turi būti skystas. Beliko stambiai supjaustyti daržoves, jas gražiai (sluoksniais) išdėlioti lėkštėje, paberti truputį duonos skrebučių, sudėti šiltus vištienos gabaliukus ir užpilti padažu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Skanių ir gražių sekmadienio popiečių!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top