Now Reading
Pramogų gidas (rugpjūčio 21-22 dienomis)

Pramogų gidas (rugpjūčio 21-22 dienomis)

Pramogų gidas (rugpjūčio 21-22 dienomis)

Savaitės antroji pusė davė gaivaus oro užtaisą būsimam savaitgaliui ir, anot sinoptikų, lietaus debesys turėtų netrukdyti savaitgalio pramogoms. O jų tikrai nusimato…

Savaitgalio akcentas – laikinojoje sostinėje vyksiančios Hanza dienos. Čia šeštadienį Kauno rotušės laikrodžiui mušant dvyliktą Senojoje Nemuno prieplaukoje šauklys pradės šeštąją kasmetinę tradicinę miesto Kauno šventę „Hanza Kaunas 2010” .

Kaunas kviečia kelis šimtmečius atgal, o Vilnius – į Japoniją!

Savaitgali kauniečių ir svečių laukia įpatinga programa: LDK žemių šventinis riterių turnyras, tradicinės paršelių lenktynės; amatininkų kaimas, raganų miškas, nusikaltėlių medžioklė ir viešas teismas, viduramžių muzika, šokiai ir žaidimai, riterių ir damų gerų manierų mokyklėlė ir svečiai iš paslaptingų Rytų, spektakliai, ekskursijos, atrakcionai, viduramžių valgiai ir gėrimai. Pirmu smuiku griežia viduramžių kultūros klubas „Youth Hanza“ ir jų programa „Prisijaukink miesto vaiduoklius“.

Sostinėje  šeštadienį prasidės tradicinės ir moderniosios Japonijos kultūros festivalis „nowJapan“ , kuris vyks Kongresų rūmų salėje iki sekmadienio. Tai didžiausias Pabaltyje ir vienintelis tokio pobūdžio festivalis Lietuvoje vienijantis gausybę Japonijos kultūros aspektų. Festivalio programos pagrindinis akcentas „SosPlay“ pasirodymas, kada dalyviai įsikūnija į Anime ar Manga personažus.

Pramogos Lietuvos kaimuose

Kūrybingiems, meniškiems ir kultūriškų pramogų bei pamokų ieškantiems šį savaitgalį pasisekė, mat Šiaurės Lietuvoje, šiek tiek atokiau nuo triukšmo, gyvoje gamtoje (Gataučių kaimas, Šiaulių rajonas) vyks Muzikos ir Meno Festivalis „Saulėtosios Naktys 2010”.

Panašus, tačiau labiau edukacinio atspalvio turintis veiksmas vyks ir kitoje Lietuvos vietoje, Jonavos rajone esančiame Žeimių dvare. Čia rinksis skirtingomis menų formomis besidomintys žmonės, kurie skleis savo idėja ir bendrai sąveikaudami kurs naujas.

Nors gamtoje jau galima pastebėti rudens užuomazgų, tačiau vasara dar nežada trauktis. Ieškantiems lietuviškos ir kartu vasariškos pramogų fiestos – Širvintų rajone savaitgalį vyks „Summer closing fest“ . Čia prie Širvintos upės užtvankos, Nečionių kaime galėsite dar kartą gryname ore su draugais žaisti futbolą, badmintoną, ganyti vėją aitvarais, leistis į žygį pelkėmis, ar išbandyti skrydį parasparniu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dėmesio: Velomaratonas!

Sekmadienį pirmą kartą Vilniuje vyks „Velomaratonas“. Dėl trijų apdovanojimų varžysis sportininkų kategorijose startuosiantys „Velomaratono“ dalyviai: premjero taurė atiteks absoliučiam nugalėtojui, o ministrų taurės – greičiausiai važiavusiai moteriai ir geriausiai pasirodžiusiai komandai.

Be to, nugalėtojams numatyti piniginiai prizai, o pirmąsias vietas užėmę sportininkai vyrų ir moterų įskaitose gaus dar ir po „Mercedes-Benz“ dviratį. Nedalyvaujantys šiame renginyje žinokite: trasa drieksis Gedimino prospektu, T.Vrublevskio gatve, Karaliaus Mindaugo tiltu, Žvejų ir Upės gatvėmis, Vytauto gatve, Žvėryno tiltu ir A.Goštauto gatve. Rugpjūčio 22-ąją nuo 12 val. iki 17 val. šiomis gatvėmis bus draudžiama ir važiuoti, ir jas kirsti. 

Beje, dar neaptarėme koncertų ir vakarėlių… Na, bet ir nebūtina, mat apie juos viskas parašyta Renginių gide. Linkime malonaus savaitgalio!

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top