Now Reading
Nemokami būdai gyventi sveikiau

Nemokami būdai gyventi sveikiau

Nemokami būdai gyventi sveikiau

Sportokuras.lt

Daugelis sveiką gyvenimo būdą įsivaizduoja kaip prabangos atributą – brangios ekologiškos maisto prekės ir triženkles sumas kainuojantys abonementai į sporto sales prieinamo toli gražu ne kiekvienam Lietuvos gyventojui. Tačiau tai nėra tiesa, jog sveika gyvensena prieinama tik už pinigus – štai keli nemokami būdai pasirūpinti savimi.

Pasinaudokite nemokamais medicininiais tyrimais

Visų pirma derėtų kalbėti ne apie aktyvų gyvenimo būdą ir sveiką mitybą, bet apie ligų prevenciją. Lietuvoje vykdoma daug nemokamų patikrinimų nuo įvairiausių ligų – vėžio, AIDS ar kitų. Be to, jei esate dirbantis/studijuojantis žmogus, mokantis privalomojo sveikatos draudimo mokestį, visada galite apsilankyti pas šeimos gydytoją ir paprašyti, jog būtų patikrinta Jūsų sveikatos būklė.

Naudokitės internetiniais lieknėjimo įrankiais

Norite sulieknėti? Tam nebūtina kreiptis į brangų dietologą. Internete daug kalorijų skaičiuoklių, kuriose užtenka tik įvesti suvalgyto maisto rūšį bei kiekį, o Jums bus parodytos suvartotos kalorijos. Nurodę savo amžių, ūgį, svorį ir norimus pasiekti tikslus sulauksite konkrečių patarimų, kiek kalorijų ir maisto medžiagų turite suvartoti kasdien bei būste įspėjami apie viršytas normas.

Trenerių patarimai taip pat randami internete

Trokštate užsiimti joga, tačiau pamokos brangiai kainuoja? Pasinaudokite bet kuria vaizdo įrašų dalinimosi svetaine (populiariausias variantas būtų „YouTube“), kurioje rasite gausybę pamokų anglų kalba. Jei turite galimybę kompiuterį prijungti prie televizoriaus ir viską stebėti dideliame ekrane, tuomet įsitaisę ant svetainės grindų patiesto kilimėlio pasijusite ne ką prasčiau nei pamokose už kelis šimtus litų.

Derėkitės sporto klubuose

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Sporto klubai konkuruoja tarpusavyje, todėl nuolatos siūlo geresnes sąlygas savo klientams. Jei galite skirti šiek tiek pinigų sporto klubui, išsiaiškinkite, kuris už tą sumą suteiks geriausias sąlygas. Ieškokite tokio, kuriame viena ar kelios pirmos treniruotės nemokamos, o gal pirmasis mėnuo kainuoja tik pusę kainos? Be to, kai kurie sporto klubai už standartinę abonemento kainą dar ir nemokamai sudaro treniruočių ir mitybos planus, o kiti – suteikia neribotą trenerio konsultaciją.

Ekologiško maisto ieškokite turguje

Parduotuvėje parduodamas maistas su ženkliukais „Eko“, „Sveika“ ir t.t. yra tik marketingo triukas siekiant parduoti tą pačią prekę už didesnius pinigus. Jei norite iš tiesų sveikų maisto produktų – ieškokite jų turguje arba kaimuose. Nesvarbu, kad neturite giminaičių kaime – užtenka važiuojant į gamtą ar žvejoti pakeliui užsukti į bet kurią kaimo sodybą – ūkininkai beveik visada turi ką parduoti, pradedant pienu ir jo gaminiais, mėsa, dešromis ir baigiant medumi. Svarbu tik nebijoti ir nesikuklinti – kaimo vietovėse žmonės kur kas paprastesni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top