Now Reading
Skautai – pilietiškumo mokykla gamtoje (foto)

Skautai – pilietiškumo mokykla gamtoje (foto)

Skautai – pilietiškumo mokykla gamtoje (foto)

Prie Germanto ežero (Telšių r.) sekmadienį pasibaigė savaitę trukusi jungtinė Lietuvos, Latvijos ir Estijos skautų stovykla „Baltic Jamboree Amber Way 2010“. Tarp beveik 200 stovyklautojų taip pat buvo svečių iš Baltarusijos, Austrijos, Norvegijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų.

Visame pasaulyje vykstančios jamboree – ypatingos stovyklos, kurių metu skautiškas jaunimas iš įvairių šalių susirenka pažinti vieni kitus ir dalintis savo tradicijomis, kultūra bei patirtimi, įgyta skautaujant skirtingomis sąlygomis. Daug dėmesio skiriama vietovės, kurioje stovyklaujama, pažinimui.

To netrūko ir šioje Baltijos šalių jamboree. Austrai stebėjosi pirmą kartą galėdami stovyklauti natūraliame miške, norvegai ieškojo įprastų patogumų, o amerikietis, su dideliu smalsumu įsiliedavęs į kiekvieną stovyklos veiklą, džiaugėsi, kad Lietuvoje – puikios sąlygos stovyklavimui gamtoje. Jis apie tokias stovyklas anksčiau buvo girdėjęs tik iš savo senelio pasakojimų.

Lietuvos skautams ši stovykla taip pat buvo ypatinga. Tai pirmoji Lietuvoje vykusi tokio pobūdžio tarptautinė skautiška stovykla. Ji dalyviams buvo puiki proga pajausti tarptautinio skautavimo dvasią nevažiuojant toli nuo namų, o renginio organizatoriams – puikus iššūkis ir sukauptos patirties išbandymas.

Skautaujant sukaupiamus gebėjimus ir patirtį įvertino ir su Tarptautine jaunimo diena stovyklautojų pasveikinti atvykusi LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Bendraudama su skautais Prezidentė akcentavo pilietiškų, patriotiškų ir aktyvių jaunų žmonių svarbą kuriant rytojaus Lietuvą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Apie Lietuvos skautiją

Lietuvos skautija yra didžiausia skautus vienijanti organizacija Lietuvoje. Joje veikia per 2500 skautų visose Lietuvos apskrityse. Lietuvos skautija yra nepolitinė, ne pelno siekianti, savanoriška jaunimo organizacija. Organizacijos pagrindinis siekis – ugdyti jaunus žmones, siekiant jų, kaip individų, atsakingų piliečių, ir jų, kaip vietinės, nacionalinės ir tarptautinės bendruomenės narių, pilno fizinio, intelektinio, socialinio ir dvasinio potencialo išraiškos.
 
Lietuvos skautija yra pripažinta Pasaulinės skautų judėjimo organizacijos (WOSM) narė. Pasaulyje yra daugiau nei 28 milijonai skautų ir skaučių, jaunimo ir suaugusiųjų, 160-yje šalių ir vietovių. Per visą skautijos istoriją judėjimui priklausė per 580 milijonų žmonių. Tai didžiausias jaunimo judėjimas pasaulyje.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top