Ką skaitysime sintetiniame „Laikas.lt“ žurnalo numeryje?

Laikas.lt
Liuka Ula nuotr.

Drauge su stenančiu pavasariu prisivalgę spalvotų kiaušinių kitą savaitę po Vilnių, Kauną ir Šiaulius išplatinsime itin margą Laikas.lt žurnalo numerį - SINTETIKA. Trumpai, ką rasime vartydami niekada blogai nuotaikai nepasiduodančius naujus puslapius.

„Paradoksalu, bet, regis, šiuo eko mados laikotarpiu, kai visi kalba apie ekologiją, natūralius produktus, gimdymus namuose, ekologišką“ maistą, žmonių tarpusavio santykiai vis „sintetiškėja“, - savo pokalbį su psichologu, psichoterapeutu Robertu Petroniu komentuoja Lina Sabaitytė.

Anksčiau griežtą „ne“ sintetinėms medžiagoms tardavusi viena iš Justės Urbonavičiūtės pašnekovių apie sintetines medžiagas dizainerė Kristina Sviderskaitė dabar, kurdama drabužius, sujungia tiek dirbtinius, tiek natūralius pluoštus.

„Dalykas tas, kad nors mes ir gyvename mieste, visas socialinis gyvenimas gali būti radikaliai tam priešingas ir nebūtinai sietinas su miesto kultūra“, - sako tik ką naują albumą pristačiusios grupės „Betoniniai triušiai“ lyderis Tomas. Su juo Dovilė Raustytė kalbasi apie urban reiškinį ir jo veikiamas meno sritis.

Ieva Varkojytė, šiuo metu gyvenanti Švedijoje, atsiuntė mums interviu ir nuotraukas iš mažiausio Švedijos namo. 9 kv. m. erdvėje gyvenanti Medeleine sako, kas namas atrodo didesnis, kai jame gyvena mažas žmogus... Apie mažų namų judėjimą (angl. Small House Movement) plačiau Ievos straipsnyje.

„Žinokite, žmonės geria. Ir geria jie daug. Geria ir vyrai, ir moterys vienodai. Ir, kaip jau galima buvo suprasti, visai nesvarbu, ar kitą dieną reikia dirbti, ar ne“, - sako Daina Dubauskaitė, kartą per savaitę viename unikaliausių Vilniaus barų bandžiusi, ką reiškia barmeno darbas. Apie tai jai pasakoja tikri šios srities asai.

Karolis Vyšniauskas pakalbino tarptautiniame „Nokia“ dizaino konkurse puikiai pasirodžiusią dizainerę Aistę. Su jos sukurto galinio dangtelio variantu „Nokia“ pagamino telefonus ir vieną jų padovanojo pačiai autorei. „Dizaino atžvilgiu, Lietuvoje gyvenu pačiu geriausiu metu“, - sako ne tik puiki dizainerė, bet ir viena iš akademijos grafinio dizaino studentų, organizuojančių paskaitų ciklą „5/5/Junior“.

Vienas išsamiausių šio numerio rašinių - Amelijos Lučinskaitės straipsnis „Specialieji efektai kine“. Nuo SFX terminologijos, pogrupių iki atskirų filmų scenų aiškinimo. Garantuotai skaitant atsiskleis daugybė paslapčių.

„Įprastam teatrui pavadinti tinka žodis „impotencija“. O publika ateina tam, kad ją išprievartautum“, - drąsiausiame numerio interviu kalba performansų meistras Benas Šarka. Už pokalbį dėkojame nuolat netradicinius pašnekovus pasirenkančiam Aleksandrui Rimdžiui. 

! Šiame numeryje pristatysime ir naują projektą/konkursą „kuriskuris?“ - bus linksma! Na, ir kaip visada: Talentų bankas, renginių kalendorius ir kitos laikiškos įdomybės.

aleksandras rimdžius, Amelija Lučinskaitė, daina dubauskaitė, Dovilė Raustytė, eglė kirliauskaitė, Ieva Varkojytė, justė urbonavičiute, Karolis Vyšniauskas, laikas.lt, Laikas.lt žurnalas, lina sabaitytė, naujas Laikas.lt numeris, sintetika

Naujausi komentarai
Pa_nda
2013-03-29, 14:50
Laukiu nesulaukiu :) atrodo bus idomus numeris :)
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai