Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Apsisaugojimas nuo saulės natūraliomis priemonėmis

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Apsisaugojimas nuo saulės natūraliomis priemonėmis

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Apsisaugojimas nuo saulės natūraliomis priemonėmis

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Artėja vasara – saulėtas laikotarpis. Kokias nuo pavojingų saulės spindulių saugančias priemones patartumėte naudoti. Tikriausiai, vien tik natūralių šiuo atveju neužteks.

Livija

Daug augalų ekstraktų, o ypač – nerafinuotieji aliejai pakankamai gerai saugo odą nuo UV spindulių mūsų geografinėje platumoje. Ypač nerafinuotieji sviestmedžių, mangų, kokosų (MONOI), vaistinių puiklapių (foraha), sezamų aliejai, arba produktai iš jų. Rafinuotieji aliejai nuo saulės saugo žymiai silpniau, nes po perdirbimo juose nelieka didžiosios dalies UV spindulius neutralizuojančių medžiagų. Laikausi nuomonės, kad jei gyvenate Lietuvoje, nedirbate atvirame ore, turite sveiką odą ir neturite daug rizikos veiksnių odos melanomai vystytis, kosmetikos su specialiais UV filtrais naudoti kasdien nereikėtų, nes pačių cheminių ar mineralinių filtrų rizika sveikatai yra didesnė negu nauda. Tačiau jei ketinate saulėje būti kiaurą dieną, ar važiuojate į pietų kraštus, tuomet apsauginiai kremai nuo saulės praverstų, ypač pirmosiomis atostogų dienomis. 

Ekologiškoje kosmetikoje leidžiama naudoti tik dvi mineralines medžiagas – cinko oksidą ir titano dioksidą. Tai balti milteliai, kurie ne susigeria į odą, o atspindi UV spindulius nuo odos it mikroveidrodėliai. Kuo didesnė oksidų koncentracija, tuo didesnis SPF, tuo baltesnis lieka kremo pėdsakas ant odos.

SPF kremai, kurie nepalieka balto pėdsako ant odos yra gaminami su cheminiais filtrais (šiuo atveju vyksta cheminė reakcija odos sluoksniuose) arba mineraliniais nano eilės cinko ir titano oksidais. Dėl nanomedžiagų poveikio sveikatai dabar aršiai ginčijamasi, nes kol kas trūksta duomenų. Nanomedžiagų naudojimas kosmetikoje nėra uždraustas, bet, deja, nėra įrodymų, kad tai saugu.

Cheminių filtrų koncentracija kremuose yra ribojama, nes šios medžiagos turi ir didelį neigiamą poveikį:
jos kaupiasi riebaliniame audinyje, lėtai ir sunkiai pasišalina iš organizmo, patenka į motinos pieną; gali sukelti alergines reakcijas, generuoja laisvuosius radikalus, yra genotoksiškos ir gali sukelti endokrininės sistemos sutrikimus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Todėl siūlyčiau pirmiausia kiek įmanoma išnaudoti natūralius apsaugos nuo saulės būdus (pavėsis, tinkama apranga, skrybėlės, skėčiai), esant būtinybei naudoti aliejus, natūralius balzamus ar bent jau ekologiškus kremus su SPF. O cheminius kremus naudokite tik išimtiniais atvejais.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top