Now Reading
Geriausio Lietuvos virėjo titulo savininkas dalijasi firminiu receptu

Geriausio Lietuvos virėjo titulo savininkas dalijasi firminiu receptu

Geriausio Lietuvos virėjo titulo savininkas dalijasi firminiu receptu

Laikas.lt

Daugelyje kulinarijos konkursų sužibėjęs restorano „Lauro lapas“ šefas Deivydas Praspaliauskas atnaujino vieną sėkmingiausių savo receptų, padėjusių laimėti Geriausio Lietuvos virėjo titulą. Jis siūlo iš pažiūros tradicinius patiekalus atėjus pavasariui žadinti iš žiemos miego riešutais ir džiovintais vaisiais. D. Praspaliauskas tradicinę jautieną rekomenduoja ant pietų stalo tiekti pakepus keptuvėje su burokėliais ir riešutų bei džiovintų spanguolių pagardais.

„Kulinarija – kūrybinė veikla: norėdamas stebinti patiekalais, nuolat turi atnaujinti meniu, atrasti naujus ingredientus, jų derinius, – sako D. Praspaliauskas. – Visas šio patiekalo sudedamąsias dalis, kad ir kaip egzotiškai jos skambėtų, galima lengvai rasti, jei ne prekybos centre, tai turguje“. Anot D. Praspaliausko, siekiant tobulų rezultatų virtuvėje, reikia skirti pakankamai dėmesio geriausių produktų paieškai. Rinkdamasis riešutus, kulinaras pirmenybę teikia „Arimex“ produkcijai, lengvai randamai prekybos centruose.

„Jautiena su burokėliais ir riešutais“ (1 porcija):

Ingredientai:

100 g jautienos išpjovos

25 g lengvai marinuotų raudonųjų burokėlių

25 g lengvai marinuotų geltonųjų burokėlių

50 g jaunų bulvių

1 baltasis šparagas

10 g Shiitaki arba bet kokių kitų grybų

20 g topinambų (žieminių bulvių) kremo

20 g juodųjų serbentų kremo

Petražolių

20 g riešutų ir džiovintų vaisių pagardui: džiovintų spanguolių, karijų riešutų, kedrų riešutų

Paruošimas:

Bulves išverdamos, tada pakepamos keptuvėje svieste, kartu su grybais;

Kedrų ir karijų riešutai kartu su džiovintomis spanguolėmis pasmulkinami (peiliu ar trintuvu) ir pakepami keptuvėje;

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Burokėliai pasmulkinami, pakepami keptuvėje ir tiekiami į lėkštę;

Šparagai pakepami keptuvėje ir tiekiami į lėkštę;

Kepti grybai ir bulvės taip pat dailiai sudedami lėkštėje;

Jautiena trumpai pakepama keptuvėje, tiekiama į lėkštę ;

Ant mėsos užberiamas pakepintų riešutų ir spanguolių pagardas;

Patiekalas papuošiamas petražolių lapeliais, topinambų bei juodųjų serbentų kremu.


Skaunaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top