Ir „kugelis“ gali būti poniškas (pristatytas „Pragaro virtuvės“ nugalėtojos ir „Kempinski“ virtuvės šefo bendras projektas) (foto)

Eglė Kirliauskaitė
Foto: Lina Sabaitytė
Laikas.lt

Antradienio vakarą sostinės žiniasklaidos atstovai bent trumpam bandė įsijausti į tikrų ponų amplua – laidos „Pragaro virtuvė“ nugalėtoja Vaida Jonkuvienė ir „Kempinski“ restorano „Telegrafas“ vyriausiasis šefas Ciaran John Gantly jiems pristatė pirmąjį bendrą savo projektą, svečių gomuriams tapusia tikra švente.

„Pagaliau gyvename kaip Petruškevičius“, – juokavo prabangioje aplinkoje vakarieniavę žurnalistai ir fotografai. Džiaugtis iš tiesų buvo kuo: svečiams buvo pristatyta moderni lietuviška virtuvė, kitaip tariant – tradiciniai patiekalai pateikti kiek kitaip, atsižvelgiant į šiuolaikines kulinarijos tendencijas. Ne, mūsų nacionalinio pasididžiavimo, cepelinų, niekas neįdarinėjo varlės kojelėmis ir migdolų padažu nešlakstė – lietuvės ir airio duetas pateikė kur kas labiau apgalvotą valgiaraštį: kapotą silkės tartatą, kreminę perlinių kruopų sriubą, miško grybais įdaryta veršieną, patiektą kartu su bulvių plokštainiu (liaudyje – „kugeliu“) bei tradicinį desertą skruzdėlyną, pagardintą miško uogomis ir organiniais ledais.

Tiek V. Jonkuvienė, tiek tokioms įžymybėms kaip Billas Clintonas ar Michaelas Jacksonas gaminęs C. J. Gantly džiaugėsi maloniu bendradarbiavimu ir gautu, teigiamai visų valgytojų įvertintu rezultatu. Na, o tiems, kurie smalsu, koks gi to poniško „kugelio“ skonis, restorano „Telegrafas“ durys visuomet atviros – na, bent jau po stipendijos ar algos.

Daugiau vakaro akimirkų - nuotraukų galerijoje

Carian John Gantly, Vaida Jonkuvienė, „Kempinski“, „Pragaro virtuvė“, „Telegrafas“

Naujausi komentarai
Virgis
2013-02-20, 17:21
Tos "saulės" iš šokolado desertuose... Nu cmon, Kempinski, cmon.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai