Kiek mokame už savo aistrą? Ekstremalių sporto šakų inventoriaus kainos

Tekstas ir nuotraukos Aistės Ridikaitės

Adrenalinas, plūstantis į organizmą mėgaujantis ekstremaliuoju sportu – ne meilė, o tikrų tikriausia aistra. Aistros apibrėžime sakoma, kad tai beveik nekontroliuojama emocija. Ir tikrai, kiekvienas adrenalino fanatikas pasakys, kad tai yra nepakartojamas ir labai stiprus jausmas, kurio norisi dar ir dar.

Bet kuo čia dėti pinigai, paklausite. Ogi tuo, kad už kiekvieną aistrą reikia mokėti. Priklausomai nuo aistros pobūdžio, už ją ir susimokame.

Brangiausia aistra – automobiliai. Turbūt net nereikia pasakoti, kad paruošti automobilį „drifto“ ar gatvių lenktynėms kainuoja labai daug pinigų, o ką jau kalbėti apie ralį ar žiedines lenktynes. Net nesiimsime įvardyti sumų, nes šiame sporte išprotėjimo lygis tiesiogiai proporcingas turimai fantazijai.

Pakalbėkime apie ne tokias brangias aistras. Meilė vėjui ir vandeniui, tai yra jėgos aitvaro ir burlentės komplektas, jums kainuos nuo 3 500 Lt iki … Nepamirškite, kad teks nusipirkti dar ir specialius drabužius lįsti į vandenį bei įvairių būtinų priedų. Banglentė, pritaikyta Lietuvos sąlygoms, jums kainuos apie 700–900 Lt.

Jei galvotumėte pajusti aistrą žiemai ir nusivaškuoti snieglentes arba slides, naujas komplektas jums kainuos 1 500–2 000 Lt. Vėlgi neužmirškite, kad teks įsigyti specialius drabužius ir keletą priedų – tokių kaip šalmas ar akiniai. Panašią sumą teks pakloti, jei norėsite apžergti mažą dviratuką, vadinamą BMX, ir peršokti porą „rampų“ parke.

Pereikime prie dar pigesnių aistrų – ilgalenčių ir riedlenčių. Ilgalentė jums kainuos apie 500 Lt, na o riedlentė – dar mažiau.

Prieš pasirinkdami aistrą, dar turėtumėte žinoti, kad šiame straipsnyje paminėtos sumos – tik pradžia. Kiekviena aistra žmogaus gyvenime pareikalauja žymiai daugiau. Įrangos norisi vis geresnės, patogesnės, skirtos profesionalesniems sportininkams... Taigi būkite atsargūs. Iš kitos pusės, pradėti ir išbandyti bet kurią ekstremaliojo sporto šaką galima ir žymiai pigiau, jei rinksitės ne naują, o padėvėtą įrangą. 

adrenalinas, ekstremalaus sporto inventoriaus kainos, ekstremalaus sporto inventorius, ekstremalus sportas, slidžių kainos, snieglenčių kainos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai