Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: „Šepardo“ pyragas – šventiniam savaitgaliui

Sekmadieninis Jurgos receptas: „Šepardo“ pyragas – šventiniam savaitgaliui

Sekmadieninis Jurgos receptas: „Šepardo“ pyragas – šventiniam savaitgaliui

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos „Šepardo“ pyragą.

Sudėtis:

500 g. maltos mėsos
200 g. pievagrybių
200 ml daržovių sultinio
2 didelių svogūnų
3 nedidelių morkų
8 nedidelių bulvių
50-100 g sviesto
200 ml pieno
3-4 skiltelės česnako
druskos, pipirų, petražolių

Eiga:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite jį keptuvėje, kol gražiai pagels. Tada dėkite maltą mėsą, apkepkite, supilkite daržovių sultinį, sudėkite pjaustytus pievagrybius ir, uždengę keptuvę, troškinkite apie 15 min. Bulves, morkas bei svogūną išvirkite ir sutrinkite į košę. Tam, kad košė būtų tikrai labai skani, pašildykite sviestą (jo negailėkite, kuo daugiau – tuo skaniau) su pienu ir užplikykite košę. Karščiui atsparų indą patepkite sviestu ir išklokite pusę bulvių košės, per vidurį dėkite mėsos ir grybų troškinį, pabarstykite smulkintomis petražolėmis bei česnaku ir vėl klokite bulvių košę. Jei turite ūpo ir laiko žaidimams, galite dalį bulvių košės sukrėsti į konditerinį maišelį ir papuošti pyrago viršų gražiais sukūriukais. Visgi, jei aplinkui daug alkanų burnų, užteks ir šakute „pašiaušti” košės viršų… Dėkite pyragą į jau įkaitintą orkaitę (iki 180 °C) ir kepkite maždaug apie 30 minučių.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top