Now Reading
Elvis Presley, Einstein’as, Stalinas, W. Churchill’is ir kiti – kartu švenčia 5-ąjį „Flickr“ gimtadienį (foto)

Elvis Presley, Einstein’as, Stalinas, W. Churchill’is ir kiti – kartu švenčia 5-ąjį „Flickr“ gimtadienį (foto)

Elvis Presley

Laikas.lt
Parengta pagal Dailymail.co.uk

Socialinio tinklo „Flickr Commons“ bendruomenė švenčia savo 5-ąjį gimtadienį. Ta proga buvo išrinktos populiariausios penkių metų laikotarpio nuotraukos iš šios internetinės svetainės kolekcijos, kurią sudaro ir asmeninės nuotraukos, ir žymių žmonių fotografijos ar įsimintini istorijos momentai. Winstonas Čerčilis, Elvis Presley, Ričardas Niksonas, JAV prezidentas Ruzveltas, Stalinas, Albertas Einšteinas ir kiti žymūs istorijos veikėjai atsidūrė tarp tų, kurie buvo dažniausiai apžiūrinėjami internautų per šiuos penkerius metus.

Nuo asmeninių fotografijų iki viešų ir įsimintinų momentų – visi jie sugulė į „Flickr commons“ komandos išrinktą lankomiausių nuotraukų rinkinį, lyg atvirukai penktojo gimtadienio proga. Iš tiesų, susidarė nenuobodi fotografijų mozaika.

„Flickr“ – vieša virtuali erdvė, kurioje pirmosios 1 600 fotografijų iš pasaulio archyvų buvo patalpintos 2008 m. sausio 16 dieną. Nuotraukų skaičius gana greitai išaugo – dabar jų kiekis viršija 250 000 fotografijų.

Iš pradžių „Flickr Commons“ kolekcija buvo pradėta rinkti bendradarbiaujant su JAV Kongreso biblioteka, tuo metu pagrindinis šios draugystės tikslas buvo parodyti „paslėptus viešus pasaulio fotografijos archyvo lobynus“. Kolekcija atkeliavo į šį socialinį nuotraukų talpinimo tinklą iš 56 skirtingų pasaulio bibliotekų, archyvų bei muziejų.

Tarp šios įspūdingo kolekcijos ryškiausių nuotraukų, kuriose užfiksuoti svarbūs pasaulio istorijos momentai, yra ir gana paprastų, bet ne ką prastesnių fotografijų.
 

Winston’as Churchill’is, JAV Prezidentas Roosevelt’as ir Stalin Jaltos Konferencijoje, II Pasaulinio karo metu

Fizikas Albertas Einstein’as tarp kitų svarbių asmenybių 1931 m.

JAV prezidentas Richard’as Nixon’as sveikina Elvi Presley Baltuosiuose Rūmuose 1970 metais.

Karininkas, prižiūrimas ginklo draugų kol jis miega apkasuose, Prancūzijoje I Pasaulinio karo metu. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Oposumas išbando Autralijos Informacijos departamento filmavimo kamerą

Prieplauka Liverpulyje, 1909 metais. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top