Talentų banke: šokanti keramikos ir stiklo papuošalų kūrėja

Laikas.lt

Šiandien talentų banke viešnia iš Kauno – Solveiga, kurianti keramikos ir stiklo papuošalus, ir ne tik juos... Papuošalų ir kitų aksesuarų kūryba – ne vienintelė menininkės aistra, šiuo metu didžiąją savo laiko dalį ji skiria šokiui. Kartais sunku suvokti, iš kur tiek įkvėpimo ir laiko, skirto menui. Troškimas tobulėti ir kurti – Solveigos varikliukas, neleidžiantis sustabarėti nei kūryboje nei gyvenime.

Kaip pardėjai kurti papuošalus, kur išmokai šio amato?

Papuošalus išmokau gaminti pati. Studijuodama keramiką supratau Lietuvoje esančių galerijų situaciją – reikia kurti kažką smulkaus, kad žmonėms būtų paprasčiau tai įsigyti. Žinoma, tai nebuvo vienintelė priežastis, dėl kurios pradėjau kurti papuošalus, man žmonės Lietuvoje visada atrodydavo per daug pilki, norėjau juos šiek tiek paryškinti. Kai pradėjau parduoti pirmuosius savo kūrinius, žmonėms jie labai patiko – tai paskatino kurti vis daugiau, kol galiausiai papuošalų kūrybą tapo mano pagrindiniu pragyvenimo šaltiniu. Nors, tiesą sakant, papuošalai nėra tai, kuo norėčiau užsiimti labiausiai – labiau norėčiau kurti objektus, skulptūras – meną, kuris slypi manyje ir kuriam, neturiu laiko, nes per daug įsisukau į papuošalų kūrimo ratą.

Kuo dar užsiimi gyvenime?

Dar viena labai svarbi mano gyvenimo dalis yra šokis, tikriausiai, jam dabar skiriu daugiausiai savo laiko – šoku Kauno „Auros“ šokio teatre. Šokis užpildo trūkstamą mano dalį, nors ir pasiskundžiu, kaip sunku ir kaip man kas nors nesigauna – vis tiek šoku ir trokštu tobulėti.

Turiu ir daugiau aistrų ir troškimų: šokis, menas, kūryba, fotografija, muzika, kalbos, kelionės, žmonės...

Kaip galėtum apibūdinti save ir savo kūrybą, kaip jūs esate susiję?

Savo kūrybos negalėčiau apibudinti, ji kinta kartu su manim. Kai darau papuošalus, dažnai galvoju apie žmones, kas jiems patiktų, žinoma, nedarau to, kas man pačiai nebūtų miela, pavyzdžiui, stengiuosi naudoti kuo įvairesnes spalvas, ne tik savo mėgstamas. Kurdama objektus – apie nieką negalvoju – vadovaujuosi intuicija ir emocijomis.

Kas Tave įkvepia?

Labai sudėtingas klausimas. Tikriausiai per mažai apie tai galvoju. Neturiu vieno pagrindinio įkvėpimo šaltinio, būtų gerai jei turėčiau, kad ir kaskart kai suvalgyčiau bananą toptelėtų geniali idėja. Manau, kad gamta turi kažkokią magišką galią, kartais, kai grįžtu iš miško, kokios nors kelionės ar kalnų viskas pasidaro labai aišku – ką noriu kurti ar daryti gyvenime, bet prasidėjus miesto rutinai viskas vėl pasimiršta. Šiaip esu apskritimo vergė, labai mėgstu apskritimus, tai labai jaučiasi ir mano kūryboje.

Segė

 

Kodėl pasirinkai dirbti būtent su keramika ir stiklu? Kuo šios medžiagos Tau patrauklios?

Mane visada žavėjo amatai: keramika, medis, stiklas, žalvaris, viskas, ką gali pasidaryt savo rankomis. Kai pasirinkau keramikos studijas – tai buvo labiausiai man „prieinama“ medžiaga. Prasiplėtė mano akiratis, pradėjau galvoti apie keramiką, kaip apie meną, ne kaip amatą. Panorau jungti keramiką su kitomis medžiagomis, todėl dar pradėjau studijuoti stiklą – šalia keramikinių papuošalų atsirado ir stiklinių.

Daugiau menininkės kūrinių galima rasti tinklalapiuose „Facebook“ ir „Flickr“. Taip pat įvairiose galerijose.






aksesuarai, šiuolaikinio šokio teatras Aura, Solveiga, Stiklo ir keramikos papuošalai, talentu bankas

Naujausi komentarai
Vardenis
2013-01-15, 15:06
Komplimentai Solveigai!
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai