Talentų banke – kompiuterinės grafikos meistras, kuriam tik 18!

Laikas.lt

Šiandien Talentų banke pristatome kompiuterinės grafikos meistrą Rytį, kuris ne tik atsiuntė krūvą savo darbų, bet ir beveik pilną gyvenimo aprašymą.

„Nustebino, jog „Talentų banke“ atsiranda vis daugiau kompiuterinių menininkų – buvau įsitikinęs, kad nedaug lietuvių domisi kompiuteriniu menu,“ - stebėjosi aštuoniolikmetis, šią savo aistrą atradęs jau ankstyvoje vaikystėje.

„Būdamas kelių mėnesių jau žaidžiau su neveikiančia klaviatūra,o pirmus DOS'inius žaidimus pradėjau žaisti vos trejų (dabartinėmis aplinkybėmis tai gal ir ne taip įspūdinga kaip 1997-aisiais). Kompiuterine kūryba susidomėjau, jei
gerai pamenu, antroje klasėje, kai atradau „PowerPoint'ą“ ir nuo tada pradėjau
juo kurti žaidimus ir animaciją“, - savo „karjeros“ pradžią prisiminė Rytis.

Vaikinas teigė, kad pirmuosius pinigus iš šios veiklos jis uždirbo būdamas 16 metų, kai, pamatę jo sukurtus modelius, į Rytį kreipėsi „Eight Bit Studios“ kompanija iš Amerikos.

„Tais pačiais metais prisijungiau prie draugo iš Anglijos, kuris kūrė salą gana
nepopuliariam žaidimui „ArmA II“ (kurį, beje, naudoja Amerikos armija kareivių
taktiniams apmokymams). Salą baigėme prieš mėnesį – nuo to laiko ją atsisiuntė daugiau nei 200,000 kartų. Šiuo metu kartu oficialiai dirbame prie naujos (dar neišleistos) žaidimo „ArmA III“ versijos papildymo, kūrį remia originalūs žaidimo kūrėjai iš Čekijos“, - pasakojo „Talentų banko“ dalyvis.

Veiklusis Rytis atranda laiko ir kitiems savo pomėgiams: plokštelių kolekcionavimui, jų grojimui įvairiuose renginiuose, taip pat karinės atributikos, senoviškų daiktų kolekcionavimui. Vaikinas domisi filmų kūrimu, video montavimu, specialiaisiais efektais.

Pabaigai – dar keli vaikino darbai ir trumputė reklama: „Jei norite užsakyti montažą, modelį ar ką nors iš kompiuterinės grafikos, rašykite į [email protected]”.

kompiuterinė grafika, Rytis Tekorius, talentu bankas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai