Socialinė akcija „Mąstom'10“

„MĄSTOM‘10“. Šia akcija siekiama skatinti visuomenės sąmoningumą, žmonių poreikį ugdyti savo sąmoningumą, siekti išminties ir ją lavinti. Šiandieniniuose informacijos srautuose galima rasti daug įvairios informacijos apie mitybą, sportą, meditacijas, patarimų kaip gyventi, spręsti problemas, kaip padėti sau ir t. t. Baisiausia yra tai, kad žmonės aklai, neapsvarstydami galimų paskmių, visa tai išbando savo kailiu, o tik po to pamąsto. Šios akcijos tikslas — skatinti žmones pirmiau mąstyti, o po to bandyti.

Anot VšĮ „Luxvita“ vadovės N. Kondratenko, visi stengiamės siekdami įgyti kuo geresnį išsilavinimą, savarankiškai laviname savo proto galimybes, bet dažnai įgytų žinių nesugebame panaudoti praktikoje. Būti protingu, tai dar nereiškia būti išmintingu. Išsilavinimas — tai tik procesas — informacijos kaupimas — o kur liko sąmoningas informacijos priėmimas ir panaudojimas? Žmogaus sąmoningumas kuo toliau, tuo labiau yra išstumiamas. Kyla klausimas, gal būt tai yra kažkam naudinga? „Mąstom‘10“ akcijos šūkis: „Gal kažkam naudinga, kad žmonės nemąstytų, bet ar tai naudinga tau?“.

Akcija „Mąstom‘10“ vyks rugpjūčio 2—6 dienomis Vilniaus centrinėse gatvėse (Pilies g. , Vokiečių g. ir Gedimino pr.) bei rugpjūčio 9—12 d. kituose Lietuvos miestuose: Alytuje, Kaune, Klaipėdoje, Pagėgiuose... Akcijos metu praeiviai miesto gatvėse bus kviečiami pasitikrinti savo sąmoningumą ir sužinoti kaip jį gali ugdyti, tobulinti. Praeiviai gaus po trejetą linksmų klausimų, į kuriuos turės ekspromtu atsakyti, pvz., „skrido trys stručiai, vieną nušovė, kiek liko“ arba „kiek abecėlėje yra raidžių“ ir t. t. Po atsakymų galima trumpa diskusija apie žmogaus sąmoningumą ir jo reikšmę.

VšĮ „Luxvita“ siekdama skatinti visuomenės sąmoningumą ir mąstymą rugsėjo mėnesį kvies į asmenybės sąmoningumo akademiją „Gyvenimas Jūsų rankose“. Tai naujas suaugusiųjų neformalaus ugdymo centras, skirtas ugdyti vertybinėms nuostatoms, asmeniniams gebėjimams (sąmoningumui, pasitikėjimui savimi, savarankiškumui, atsakomybei ir kt.), socialiniams įgūdžiams.

Šioje akademijoje siekiam ugdyti žmonių giluminį augantį sąmoningumą, kurį kiekvienas akademijos studentas gebėtų pritaikyti savo gyvenime. Esame tam, kad mūsų akademijos studentai atrastų save ir išnaudotų maksimaliai savo potencialą. Jei norite ugdyti savo išmintį, siekiate mokytis visą gyvenimą, norite gebėti įgytas žinias pritaikyti kasdienėje praktikoje — ši akademija Jums.

Laikas.lt

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai