LAIKAS „Scanoramoje“: „Bet kuriuo keliu“ – nesvarbu ką pasirinksi (apžvalga)

Dovilė Raustytė

„Bet kuriuo keliu“ (angl. Either Way), Islandija, 2011 m., 84 min.

Siužetas: nuo miesto šurmulio pavargęs žmogus ieško ramybės Islandijos gamtoje. Na, ne tik tai, čia jis penkias dienas per savaitę žymi kelius, po darbo rašo laiškus Vienoje likusiajai mylimajai. Kartu su juo šią vasarą širdies draugės brolis – protu nepasižymintis, bet geros širdies jaunuolis. „Meilė ir seksas – ne tas pats“, - sako jis. Taip, apie pastarąjį jis galvoja labai daug, tiksliau – nuolatos. Bet greta jo ištisą parą, tik jo sesers draugas, neužilgo gavęs laišką, kad yra paliekamas. Kas sieja šiuos du vyrus, kaip jie bendrauja, pykstasi, prisigeria ir linksminasi, apskritai vienas kitą pakenčia – pamatysite filme. Ką tuo norėjo pasakyti režisierius – didieji ekranai neparodys, tad turėsite ką veikti ir po seanso...

„Laikas.lt“ patiko:

  • Žinoma, aktoriaus Hilmar Guðjónsson vaidyba ir humoras.
  • Titrai, puikiai perteikę šnekamąją kalbą.
  • Operatoriaus darbas, padedantis pamatyti, kaip žmogus tampa tašku ir išnyksta Islandijos gamtos grožyje.
  • Po filmo likusi erdvė interpretacijoms - „koks to, lyg Kalėdų senelio iš reklamos „Always Coca-cola“, sunkvežimio vairuotojo vaidmuo/reikšmė šiame filme?

„Laikas.lt“ nepatiko: filmą atvyko pristatyti pats režisierius Hafsteinn Gunnar Sigurðsson ir vieną iš dviejų pagrindinių vaidmenų atlikęs aktorius Hilmar Gudjónsson. Pastarasis pateko į geriausių 2012 m. jaunų aktorių dešimtuką ir tapo Shooting Star. Prieš seansą H. Gudjónsson išreiškė žiūrovams viltį, kad filmas jiems patiks ne dėl jo, o dėl pačio filmo. Iš tiesų, ar būtų įdomu praleisti beveik 1,5 val. stebint du vyrus, jei vieną jų vaidintų ne minėtoji Shooting Star.

„Laikas.lt“ rekomenduoja šį filmą tiems, kuriems patinka Džo iš serialo „Draugai“, kurie svajoja apie žvejybą Islandijos kalnų upėje ir kurie šiaip yra neabejingi šiai šaliai.

Plojimų po filmo trukmė: iki pusės minutės. Šypsenų – iki užmiegant. PS Jau vien H. Gudjónsson prieš seansą žiūrovams ištartas pirmas žodis, kuris buvo „Thank you“, palydėtas plojimais ir smagiu juoku.

„Laikas.lt“ įvertinimas (iš 5 balų): 4.

„Scanoramoje“ bus rodomas:

  • lapkričio 13 d., antradienis, 15.00 val. „Forum Cinemas Vingis“, 9 salė, Vilnius;
  • lapkričio 16 d., penktadienis, 21.00 val. „Forum Cinemas Kaune“, 5 salė, Kaunas.

Bet kuriuo keliu, Either Way, laikas scanoramoje, scanorama

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai